Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

                                         ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Οι παρελάσεις είναι φασιστικές εκδηλώσεις. Καθιερώθηκαν στην Ελλάδα από το δικτάτορα Ι. Μεταξά ο οποίος ήθελε να μιμηθεί τους Χίτλερ και Μουσολίνι.
Οι παρελάσεις έχουν ως στόχο να συνηθίσουν τους νέους στην τυφλή υπακοή και τη στρατιωτική πειθαρχία. Στην παρέλαση εκμηδενίζεται η προσωπικότητα του κάθε ατόμου καθώς όλοι πρέπει να είναι ντυμένοι με τα ίδια ρούχα και να κάνουν τις ίδιες κινήσεις ενώ η συμμετοχή των μαθητών επιτυγχάνεται πολλές φορές μετά από απειλές για κακούς βαθμούς ή αποβολή αν δεν πάρουν μέρος σε αυτή την ανοησία.
Οι παρελάσεις δεν έχουν καμία σχέση με τη γνώση ούτε προσφέρουν κάτι στους μαθητές.Εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.Αυτοί που έχουν την εξουσία βλέπουν στα πρόσωπα των νέων τους καινούριους στρατιώτες τους, δηλαδή τα πρόβατα που θα καταλήξουν στο σφαγείο όταν αποφασίσουν να κάνουν πόλεμο. Για τους στρατοκράτες ο κάθε νέος, μαθητής είναι απλά ένα κομμάτι κρέας το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τα σχέδιά τους. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιούν τις παρελάσεις για να μετρήσουν πόσο στρατό θα έχουν σε μερικά χρόνια.
Οι γονείς απ' την άλλη καμαρώνουν βλέποντας τα παιδιά τους να παρελάζουν αλλά ούτε που φαντάζονται τι κρύβει το μέλλον. Αν γίνει πόλεμος αυτοί οι νέοι θα σταλούν στο μέτωπο και εκεί πολλοί θα αφήσουν τα κόκαλά τους.
Μπορεί κάποιοι να πουν ότι είμαστε υπερβολικοί κι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος
για πόλεμο αλλά εμείς τους απαντούμε ότι κανένας πόλεμος δε γίνεται χωρίς
να έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία στον ιδεολογικό τομέα. Για να είναι η νεολαία έτοιμη για πόλεμο πρέπει να έχει μεγαλώσει σύμφωνα με τα εθνικιστικά ιδεώδη, να μισεί τους ξένους λαούς και να ακολουθεί πιστά τους ηγέτες της χώρας. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μέσω της εθνικιστικής προπαγάνδας στα σχολεία, μέσω της προβολής ρατσιστικών απόψεων και αντιμεταναστευτικών ενεργειών καθώς και μέσω της συκοφάντησης όσων αντιστέκονται σε όλες αυτές τις φασιστικές πρακτικές.
Η κοινωνία έχει ξεπέσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να θαυμάζει και να θεωρεί πρότυπα όσους φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές για να γίνουν σε λίγα
χρόνια μισθωτοί δολοφόνοι.Ενώ οι αντιρρησίες συνείδησης και όσοι αρνούνται να υπηρετήσουν στο στρατό θεωρούνται ηλίθιοι, πούστηδες, ρομαντικοί ή πράκτορες των Τούρκων!
Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή ότι εχθροί του δεν είναι οι άλλοι λαοί αλλά όλοι αυτοί που εξουσιάζουν τον πλανήτη και πίνουν το αίμα των εργαζόμενων σε κάθε χώρα.Οι πόλεμοι γίνονται επειδή κάθε εξουσιαστής θέλει να έχει υπό τον έλεγχό του όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές.Αλλά ενώ όλους τους πολέμους τους προκαλούν οι κλίκες των εξουσιαστών,αυτοί που πάνε στο μέτωπο και υποφέρουν είναι οι άνθρωποι του λαού.
Είναι φανερό ότι κυβερνώντες και κυβερνώμενοι δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα.
Γιατί λοιπόν να είμαστε τα πρόβατα της κάθε εξουσίας;
Γιατί να στηρίζουμε τους στρατοκράτες;
Γιατί να καταστρέφουμε τις ζωές μας για χάρη τους;
Ο αγώνας μας πρέπει να είναι ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό και την εξουσία που είναι η ρίζα του κακού.Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και στρατούς.
      ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟΙ , ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ
                            Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ,
                       ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου