Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ψάχνοντας ανακούφιση απ' το άσθμα - Ο ρόλος των αντιβιοτικών στην πρόκληση άσθματος και αλλεργιών

Το παρακάτω μεταφρασμένο κείμενο μπορείτε να το βρείτε δημοσιευμένο στη διεύθυνση http://www.dramatic-asthma-relief.com.


Περιέχει κάποιες σημαντικές πληροφορίες που οι περισσότεροι γιατροί δε θα ήθελαν να γνωρίζετε γιατί έτσι θα κινδύνευαν να χάσουν την πελατεία τους. 
Η φροντίδα για την υγεία μας όμως παραείναι σημαντική για να την εμπιστευόμαστε στα χέρια των φαρμακευτικών εταιρειών και των πλασιέ τους που σκοπό δεν έχουν τη θεραπεία μας αλλά τα κέρδη τους.
Μέσα από μια σειρά μεταφρασμένων άρθρων που θα αναρτηθούν στο blog,θα αποκαλυφθούν μερικές απ' τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών όσον αφορά το χώρο της υγείας και των ιατρικών ερευνών και θα γίνουν γνωστές οι αληθινές αιτίες πολλών ασθενειών που μέχρι τώρα καλύπτονται από ένα πέπλο ομίχλης.

Τα τελευταία σαράντα χρόνια, η γενιά του 50 και τα παιδιά της έπαιρναν αντιβιοτικά σε τακτική βάση για να αντιμετωπίσουν τις μολύνσεις. 
Αυτή η κατάχρηση κατέληξε στη δημιουργία των υπερμικροβίων για τα οποία όλοι έχουμε διαβάσει στις εφημερίδες και τα οποία είναι επικίνδυνα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. 
Πιθανώς να γνωρίζετε τώρα ότι μολυσματικοί μικροοργανισμοί και μύκητες που κάποτε ήταν θεραπεύσιμοι έχουν γίνει πολύ δυνατότεροι, ακόμα και θανάσιμοι επειδή έχουν μεταλλαχθεί σε ισχυρές, ανθεκτικές ποικιλίες λόγω της χρήσης των αντιβιοτικών.
Παρόλα αυτά, αυτό που πολλοί άνθρωποι και ο γιατρός σας ακόμα μπορεί να μη γνωρίζουν είναι ότι η χρήση αντιβιοτικών καταλήγει επίσης στην υπερανάπτυξη των μυκήτων και των ζυμομυκήτων στο εντερικό σύστημα. 
Εν τέλει αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί το πρόβλημα να γίνει συστημικό, δηλαδή να επεκταθεί σε όλα τα οργανικά συστήματα του σώματος. 
Αυτή η υπερανάπτυξη των μυκήτων ή των ζυμομυκήτων προκαλεί την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, μια κατάσταση όπου καρκίνοι και άλλα παθογόνα νεοπλάσματα μπορούν να αναπτυχθούν. 
Ασθενείς που αναζητούν ανακούφιση απ' το άσθμα, θα ωφελούνταν γνωρίζοντας ότι ασθένειες όπως το άσθμα και οι αλλεργίες είναι το αποτέλεσμα της υπερανάπτυξης μυκήτων και ζυμομυκήτων - όπως του μύκητα Candida – στο εντερικό σύστημα που προκαλείται απ' τη συχνή χρήση αντιβιοτικών.
Τα συμπτώματα μιας υπερανάπτυξης μυκήτων μπορούν να περιλαμβάνουν τα εξής :

1.Κόπωση και θολούρα στη σκέψη
2.Λιγούρα για ζάχαρη, ψωμί και τροφές που  
   περιέχουν μύκητες
3.Φούσκωμα στην κοιλιά, αέρια ή πόνο στην κοιλιά
4.Ανικανότητα απώλειας βάρους
5.Κολπικές μολύνσεις, μολύνσεις στα γεννητικά    
   όργανα ή εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα
6.Μια λευκή επικάλυψη πάνω στη γλώσσα
7.Ιγμορίτιδα
8.Απώλεια ενέργειας

Άλλες ασθένειες όπως το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου ( IBS ) και η νόσος του Crohn έχουν σχέση με τη χρήση αντιβιοτικών. 
Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αντιβιοτικών συνδέεται με την ανάπτυξη αλλεργιών, πυρετού εκ χόρτου και άσθματος στα παιδιά. 
Ιατρικοί σύλλογοι στη Βόρεια Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία είναι ενήμεροι γι' αυτό αλλά περιέργως πολλοί άνθρωποι και οι γιατροί τους δε φαίνεται να το γνωρίζουν. 
Παρά το πρόβλημα των υπερμικροβίων, οι ασθενείς φαίνεται να ζητάνε ακόμα τα αντιβιοτικά και οι γιατροί τους τα συνταγογραφούν υπερβολικά συχνά. 
Η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω μιας υγιεινής διατροφής, τακτικής άσκησης και αρκετής ανάπαυσης είναι συχνά όλο κι όλο αυτό που χρειάζεται για να καταπολεμήσουμε ή να προλάβουμε τις μολύνσεις.
Τα παιδιά που θεωρούνται ότι πάσχουν από βαρύ άσθμα έχουν σοβαρά συμπτώματα άσθματος όπως συριγμό και αναπνευστική ανεπάρκεια παρά το ότι παίρνουν σε καθημερινή βάση μεγάλες δόσεις εισπνεόμενων κορτικοστεροειδών φαρμάκων. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η μείωση της ροής του αέρα ή της χωρητικότητας των πνευμόνων είναι πιο σημαντική στους ενήλικες απ' ότι στα παιδιά με άσθμα. 
Αυτό δείχνει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της μείωσης της χωρητικότητας των πνευμόνων στους ενήλικες και του γεγονότος ότι υπέφεραν από βαρύ άσθμα ως παιδιά. 
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το ότι η μελέτη αποκάλυψε πως παρά τις μεγαλύτερες δόσεις εισπνεόμενων κορτικοστεροειδών και φαρμάκων για τον έλεγχο του άσθματος, τα παιδιά με βαρύ άσθμα είχαν μεγαλύτερη συχνότητα συμπτωμάτων την ημέρα όπως και νοσοκομειακής περίθαλψης κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου. 
Επίσης τα παιδιά με βαρύ άσθμα έδειξαν σημαντικά χαμηλότερη πνευμονική λειτουργία σε σύγκριση με αυτά που είχαν ήπιο ή μέτριο άσθμα. 
Μια μείωση κατά 1% το χρόνο στην πνευμονική λειτουργία ήταν πιο πιθανή στα παιδιά που είχαν καθημερινά συμπτώματα άσθματος όπως συριγμό και βήχα συν μια ευαισθησία στα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα.
Αν τα αντιβιοτικά είναι απαραίτητα, πολλοί ασθενείς δεν ενημερώνονται για τους κινδύνους που κρύβουν και κυρίως για το πως να τους αντιμετωπίσουν. 
Όταν παίρνεις αντιβιοτικά, μια απ' τις παρενέργειες είναι ότι σκοτώνουν τα καλά βακτηρίδια ή τους γαλακτοβάκιλους που ζουν στο εντερικό σου σύστημα. 
Όταν αυτό συμβαίνει, ο μύκητας Candida βρίσκει το πεδίο ελεύθερο για να μεγαλώσει ανεξέλεγκτα και να προκαλέσει μια ανισορροπία.
Το αποτέλεσμα αυτής της ανισορροπίας μπορεί να είναι συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος και άλλες ασθένειες. 
Προς τιμήν τους κάποιοι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να καταναλώνουν γιαούρτι και να παίρνουν συμπληρώματα γαλακτοβάκιλου αμέσως μετά από μια θεραπεία με αντιβιοτικά για να εγκαταστήσουν ξανά τα καλά βακτηρίδια στο εντερικό τους σύστημα και να εμποδίσουν τους μύκητες και τους ζυμομύκητες να αναλάβουν την κυριαρχία. 
Αν αυτό δε γίνεται κάθε φορά που σας συνταγογραφούν αντιβιοτικά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μια υπερανάπτυξη των μυκήτων.
Επίσης αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη είναι γνωστό ότι έχουν σοβαρές παρενέργειες όπως την αναφυλαξία, μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση που καταλήγει σε κρίση άσθματος και κατά συνέπεια σε καρδιακή ανεπάρκεια και θάνατο. 
Ιατρικές αναφορές δείχνουν ότι άλλα αντιβιοτικά όπως η αμοξυκιλίνη, η αμπικιλίνη, οι κεφαλοσπορίνες, η ερυθρομυκήνη, η τετρακυκλίνη και η σπιραμυκήνη είναι γνωστό ότι προκαλούν άσθμα. 
Το να αποφεύγετε τα αντιβιοτικά όποτε είναι δυνατό είναι σημαντικό αλλά αν πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρετε φροντίστε να παίρνετε καθημερινά ένα συμπλήρωμα γαλακτοβάκιλων καλής ποιότητας και να καταναλώνετε γιαούρτι για να αποκαταστήσετε την ισορροπία των καλών βακτηριδίων στο σώμα σας.


Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 09/03/2012 στη διεύθυνση: http://eleftheria111.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου