Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Στον απόηχο των επεισοδίων στις παρελάσεις.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του τόπου μας ακόμα δε μπορούν να συνέλθουν απ' το χαστούκι που έφαγαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Το φυσάν και δεν κρυώνει.
Τους είναι αδύνατο να πιστέψουν ότι έκαναν τον κόσμο να φτάσει στα όρια του και γελοιοποιούνται μέρα νύχτα στα κανάλια προσπαθώντας να ρίξουν την ευθύνη για τα επεισόδια στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως συνήθως. 
Για οτιδήποτε πάει στραβά τρέχουν όλοι να τα φορτώσουν στον Τσίπρα και τους υποστηρικτές του ενώ δίνουν και παίρνουν οι γελοίες αντιπαραθέσεις στη Βουλή για το θέμα των κουκουλοφόρων.  
Η εξουσία τρέμει τις αυθόρμητες και ανεξέλεγκτες λαϊκές αντιδράσεις και σε κάθε περίπτωση ψάχνει για αρχηγούς, υποκινητές και μυστικά σχέδια πίσω απ' αυτές.  
Απ' τη μια γιατί τους συμφέρει να είναι έτσι τα πράγματα. Αν ένα κίνημα έχει αρχηγό είναι πολύ εύκολο γι' αυτούς να το καταστρέψουν εξουδετερώνοντας την ηγεσία του.
Απ' την άλλη μπορούν να σπείρουν τη σύγχυση ανάμεσα στους συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κάνοντας τους να υποψιαστούν ότι αποτελούν πιόνια σε ένα παιχνίδι σκοτεινών δυνάμεων και ξένων μυστικών υπηρεσιών.  
Μ' αυτό τον τρόπο μπορούν πολύ εύκολα να αποτρέψουν ένα απειλητικό για τους ίδιους κίνημα απ' το να φτάσει μέχρι την ανατροπή τους.  
Με δεδομένο το ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του ελλαδικού χώρου έχει τσιμπήσει στα παραμύθια των εθνικιστών δεν είναι πολύ πιθανό να γίνει στη χώρα μια σαρωτική εξέγερση που θα φέρει τα πάνω κάτω.  
Αν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο, αρκεί και μόνο η εξουσία να διαδώσει φήμες ότι πχ πίσω απ' τα επεισόδια και τις ταραχές βρίσκονται Τούρκοι πράκτορες που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε εμφύλιο ώστε να είναι εύκολη μετά η κατάκτηση της και θα δείτε σχεδόν τους πάντες να επιστρέφουν στα σπίτια τους με την ουρά στα σκέλια και έτοιμους να κάνουν συμβιβασμούς προκειμένου να σωθεί η πατρίδα.   
Μήπως είναι τυχαίο το ότι κάθε φορά που γίνονται μερικές σοβαρές κινητοποιήσεις και απεργίες όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες θυμούνται ξαφνικά πόσες αερομαχίες γίνονται καθημερινά πάνω απ' το Αιγαίο;
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Προφανώς θέλουν να δείξουν στον εργαζόμενο που έχει την αφέλεια να πιστεύει ακόμα στην πατρίδα ότι είναι ξεφτίλας που ασχολείται με το μισθό και τις συνθήκες εργασίας του ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη κόβουν βόλτες πάνω απ' τα νησιά.
Και ότι αν δεν του αρέσει η τωρινή κατάσταση υπάρχουν και χειρότερα. Όπως πχ να καταλήξει ραγιάς υπό τουρκική κατοχή.

Παρότι το κράξιμο της πολιτικής εξουσίας από μεγάλη μερίδα κόσμου είναι κάτι που δίνει ελπίδες για το μέλλον, αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για μια επανάσταση με αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα.
Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα μέχρι να γίνει συνείδηση όλων ότι κάθε εξουσία και κάθε κράτος είναι καρκίνωμα στο σώμα της κοινωνίας και ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτά. 
Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 31/10/2011 στη διεύθυνση http://eleftheria111.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου