Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα κυβέρνηση, τα ίδια σκατά.

Με το «θρυλικό» Γιωργάκη να ανήκει πια στο παρελθόν, η κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας τις επιταγές των Τροϊκανών. 
Κανένας δεν πρέπει να περιμένει αλλαγές προς το καλύτερο. Το σενάριο του έργου παραμένει πάντα το ίδιο ακόμα και όταν αλλάζουν οι πρωταγωνιστές του. Ένα έργο όπου οι εξουσιαζόμενοι αποτελούν σε μόνιμη βάση το θύμα της όλης υπόθεσης. 
Γιατί λοιπόν γίνεται τόσος ντόρος για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία του κράτους; Όταν είσαι απλά ένα απ' τα πρόβατα του κοπαδιού είτε σε αναλάβει ο καλός βοσκός είτε ο κακός το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Θα καταλήξεις στο σφαγείο!

Τώρα θα πει κανείς ότι δεν είναι όλες οι κυβερνήσεις το ίδιο. Ότι υπάρχουν καλύτερες όπως και χειρότερες κι ότι ανάμεσα στα δύο κακά το έξυπνο είναι να διαλέξεις το μικρότερο κακό. 
Ποιοι όμως είναι αυτοί που σε βάζουν να επιλέξεις μεταξύ της εξόδου απ' το ευρώ και του δανεισμού με επαχθείς όρους;
Ποιοι είναι αυτοί που σε τρομοκρατούν με ψευτοδιλήμματα για να έχεις σκυμμένο το κεφάλι σου; 
Για εμάς τους αναρχικούς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι δυνάμεις της κυριαρχίας θέλουν να σπείρουν τη σύγχυση και τον πανικό ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους σχεδιασμούς τους.
Εγκλωβίζοντας το μεγαλύτερο τμήμα των υπηκόων τους σε εξουσιαστικές λογικές, τους αφαιρούν τη δυνατότητα να οραματιστούν και να επιδιώξουν ένα καλύτερο μέλλον. 
Ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχει χρήμα και ανταγωνισμός αλλά συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων για την παραγωγή όλων αυτών που χρειάζονται για την επιβίωσή τους.
Το χρήμα και η λεγόμενη οικονομική ανάπτυξη είναι πράγματα που αφορούν αποκλειστικά το εκμεταλλευτικό σύστημα και τα αφεντικά και σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να απασχολούν τους εκμεταλλευόμενους. 
Δεν είναι δική μας δουλειά να σώσουμε τους τραπεζίτες ούτε να προτείνουμε στους καπιταλιστές νέους τρόπους για να μας ξεζουμίζουν. Δεν είναι δική μας δουλειά να σώσουμε την Ο.Ν.Ε και την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί στην ουσία οι παραπάνω ενώσεις αποτελούν συμμαχίες των οικονομικά ισχυρών Ευρωπαίων ενάντια στους λαούς καθώς και μια προσπάθεια επιβολής μιας πανευρωπαϊκής δικτατορίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο με τη δημιουργία του ευρωστρατού που ο ρόλος του φυσικά θα είναι η καταστολή των εξεγέρσεων που θα ξεσπούν όλο και πιο συχνά στις Ευρωπαϊκές χώρες.
Το μέλλον μας διαγράφεται ζοφερό αν δεν αντιδράσουμε με ουσιαστικούς και δημιουργικούς τρόπους στα σχέδια των κρατιστών που επιθυμούν την πλήρη υποταγή μας. 
Είναι καιρός να γίνει συνείδηση στον καθένα ότι δεν υπάρχει καλή εξουσία αλλά μόνο πολύ καταπιεστική ή λιγότερο καταπιεστική. 
Κάθε κυβέρνηση αποτελεί καρκίνωμα που είτε είναι δύσκολα ή εύκολα θεραπεύσιμο το καλύτερο είναι να μην το έχεις καθόλου! 
Η μόνη κυβέρνηση που είναι καλή είναι αυτή που δεν υπάρχει γι' αυτό δεν πρέπει να διστάζουμε μπροστά στην καταστροφή των εξουσιαστικών δομών. 
Με την κατάρρευση του κράτους το μόνο που θα χάσουμε θα είναι οι αλυσίδες μας κι αυτό δε μας χαλάει!

Το κείμενο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 16/11/2011 στη διεύθυνση http://eleftheria111.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου