Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Η αιτία του καρκίνου

Το μεταφρασμένο κείμενο που ακολουθεί ανήκει στον Ιταλό ογκολόγο T. Simoncini, ο οποίος έχει αναπτύξει μια δική του επαναστατική θεωρία όσον αφορά τα αίτια του καρκίνου και εφαρμόζει μια ανορθόδοξη θεραπεία που αποτελεί κόκκινο πανί για τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους ξεπουλημένους σε αυτές ιατρικούς συλλόγους.
Σύμφωνα με τον T. Simoncini, ο καρκίνος είναι μια μυκητιακή μόλυνση από το είδος μυκήτων Candida Albicans και θεραπεύεται μόνο με την καταστροφή του μύκητα και των αποικιών του (δηλαδή των μεταστάσεων) στο σώμα.  
Μια από τις πιο ισχυρές αντιμυκητιακές ουσίες είναι το διττανθρακικό νάτριο ή αλλιώς διττανθρακική σόδα (δηλαδή η μαγειρική σόδα) η οποία αποτελεί και τη βάση της θεραπείας που προτείνει ο T. Simoncini.  
Η διττανθρακική σόδα διαλυμένη στο νερό χρησιμοποιείται απευθείας πάνω στο δέρμα στις περιπτώσεις καρκίνων του δέρματος ενώ η κατάποση της επιβάλλεται σε περιπτώσεις καρκίνων του οισοφάγου, του λάρυγγα, του στομάχου, του παγκρέατος,των εντέρων αλλά και άλλων οργάνων όπου το διάλυμα της διττανθρακικής σόδας μπορεί να φτάσει εύκολα μέσω του αίματος.
Στους πολύ προχωρημένους καρκίνους ή σε σημεία που δεν αιματώνονται καλά και είναι δύσκολο να εισέλθει το διάλυμα της διττανθρακικής σόδας χρησιμοποιούνται ενέσεις, ειδικοί καθετήρες ή ενδοσκόπια έτσι ώστε να εγχυθεί το διάλυμα κατευθείαν πάνω στον όγκο και να τον καταστρέψει.
Σύμφωνα με δηλώσεις του T. Simoncini, η θεραπεία του έχει 90% επιτυχία στα αρχικά στάδια του καρκίνου ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει σώσει από βέβαιο θάνατο καρκινοπαθείς που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο χωρίς να έχουν την παραμικρή ελπίδα και δεν τους έμεναν παρά λίγες εβδομάδες ή μέρες ζωής.  
Φυσικά αυτές του οι δραστηριότητες τον έχουν θέσει στο στόχαστρο όλων αυτών που λυμαίνονται το χώρο της υγείας και αποκομίζουν τεράστια κέρδη απ' τον πόνο των ασθενών. 
Έχει εκδιωχθεί απ' τον ιατρικό σύλλογο, έχει χαρακτηρισθεί πολλάκις ως τσαρλατάνος, έχει φάει ατελείωτο κράξιμο για τις απόψεις και τις πρακτικές του ενώ δεν λείπουν και τα μπλεξίματα με το νόμο και οι δικαστικές διώξεις. 
Κάτι που είναι απολύτως λογικό γιατί ποιος μεγαλοκαρχαρίας του χώρου της υγείας θα ήθελε πραγματικά να γίνουν καλά οι καρκινοπαθείς και να εξαλειφθεί οριστικά η απειλή αυτής της φρικτής ασθένειας – της νόσου του αιώνα;
Όσοι και όσες θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα επισκεφτείτε το site του T. Simoncini στη διεύθυνση : http://www.curenaturalicancro.com.


                                           Η αιτία του καρκίνου

Η επιστήμη της γενετικής, που αποτελεί το άρμα μάχης της σύγχρονης ογκολογίας, είναι έτοιμη να παραδώσει το πνεύμα μαζί με τις ατελείωτες εξηγήσεις της που βασίζονται στις διεργασίες των υποδοχέων και των ενζύμων. 
Στην πραγματικότητα έχει ήδη αποτύχει - το θέμα είναι απλά ότι κανένας δε μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο που να μπορεί να την αντικαταστήσει. 
Οι συνέπειες της ανικανότητας του ογκολογικού κατεστημένου να παραδεχτεί την αποτυχία αυτής της ερευνητικής κατεύθυνσης, που σε αυτή τη φάση δε μπορεί να υποστηριχθεί επιστημονικά, είναι η συνεχής σπατάλη μεγάλων χρηματικών ποσών, επιστημονικών και ανθρωπίνων πόρων.
Ποιο δρόμο πρέπει να πάρουμε; Που να ψάξουμε για εκείνα τα ελάχιστα λογικά στοιχεία που μπορούν να ρίξουν φως στην άγνοια που μαστίζει το χώρο της ογκολογίας; 
Πολλοί διανοητές – κυρίως βιολόγοι – πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ζωντανών οργανισμών είναι δυνατό να προχωρήσουμε χαράζοντας νέους δρόμους όσον αφορά την αντιμετώπιση των λεγόμενων εκφυλιστικών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και οι νοητικές ασθένειες. 
Σύμφωνα με αυτό τον τρόπο σκέψης, αυτές οι ασθένειες δε μπορούν να αποδοθούν σε περιβαλλοντικούς ή γενετικούς παράγοντες όπως πιστεύεται τώρα, αλλά σε μολύνσεις.
Γι' αυτό η απάντηση στην ερώτηση τι προκαλεί μια εκφυλιστική ασθένεια μπορεί να δοθεί από την επιστήμη της μικροβιολογίας η οποία περισσότερο απ' οποιαδήποτε άλλη έδωσε κύρος στην ιατρική και την προήγαγε από σκέτη πρακτική σε επιστήμη. 

Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι, με εξαίρεση τη βακτηριολογία, οι γνώσεις σε αυτό το πεδίο ερευνών είναι ακόμα αρκετά περιορισμένες ιδίως όσον αφορά τους ιούς, τους υπο-ιούς και τους μύκητες που δυστυχώς λίγα είναι γνωστά για τις παθογόνους δυνατότητες τους. 
Είναι αλήθεια ότι οι ειδήμονες έχουν δώσει μεγαλύτερη σημασία σε αυτές τις βιολογικές οντότητες το τελευταίο διάστημα και στην πραγματικότητα η ιδέα της «αβλαβούς συνύπαρξης» που αποδίδεται σε πολλά παράσιτα του σώματος έχει αρχίσει να τίθεται υπό αμφισβήτηση όλο και πιο έντονα. 
Όμως χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της αναθεώρησης της μικροβιολογίας έτσι ώστε να γίνει ξεκάθαρη η στενή σχέση μεταξύ των μικροοργανισμών και των εκφυλιστικών ασθενειών.
Πιστεύω ότι και μόνο με την εστίαση σε μια απ' αυτές τις σκοτεινές περιοχές – τη μυκητολογία – θα γίνει δυνατό να βρούμε τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα όσον αφορά το πρόβλημα των όγκων. Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η αναλογία μεταξύ της ψωρίασης – μιας αθεράπευτης ασθένειας του δέρματος που πολλοί αντιμετωπίζουν ως μυκητιακή μόλυνση – και των όγκων, οι οποίοι είναι επίσης μια αθεράπευτη ασθένεια του οργανισμού, η συμπτωματολογική ομοιότητα μεταξύ της μόλυνσης των οργανικών συστημάτων απ' το μύκητα Candida και του καρκίνου και η στενή γενετική σχέση μεταξύ των μυκήτων και των νεοπλασιών κάνουν τα πράγματα ξεκάθαρα.
Όλα αυτά είναι στοιχεία που υποστηρίζουν και επιβεβαιώνουν την άποψη ότι, όπως συμβαίνει στο φυτικό βασίλειο, όλα τα είδη καρκίνου προκαλούνται από ένα μύκητα.
Μια μυκητιακή μόλυνση – από το είδος μυκήτων Candida – θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην ερώτηση τι προκαλεί την εμφάνιση ενός όγκου και προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινηθούν οι έρευνες σε μια προσπάθεια να λύσουμε το πρόβλημα του καρκίνου μια και καλή. 

Πηγή κειμένου : http://eleftheria111.wordpress.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου