Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ

Οι γυναίκες στην εποχή μας αντιμετωπίζουν το εξής δίλημμα : αν θα ακολουθήσουν την παράδοση που θέλει τη γυναίκα σύζυγο, μητέρα και νοικοκυρά ή θα αφοσιωθούν στο κυνήγι της καριέρας συναγωνιζόμενες τους άνδρες συναδέλφους τους.
Σύζυγος ή καριέρα λοιπόν; Ας δούμε την “ομορφιά” που κρύβεται σε κάθε επιλογή.
Δημιουργία οικογένειας : Έχεις να εκπληρώσεις τους ρόλους της συζύγου, της μητέρας και της νοικοκυράς ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσεις τη ζωή σου ως εξής: κάνεις σεξ με τον άνδρα σου είτε θες είτε όχι γιατί το σώμα σου του ανήκει, ανέχεσαι τη ζήλια του, τη γκρίνια του ή και τις φάπες του, ταλαιπωρείσαι με εγκυμοσύνες, γέννες, αποβολές, καισαρικές, φροντίζεις μέρα νύχτα τα παιδιά, περνάς τις ώρες σου με όλες τις αγγαρείες του νοικοκυριού.
Απολογισμός ; Ζεις μια βαρετή και ηλίθια ζωή, γίνεσαι θύμα ενώ προσφέρεις καινούριους σκλάβους στο κράτος-δηλαδή τα παιδιά σου. Σπουδαίο κατόρθωμα!
Καριέρα : Θα περάσεις όλη σου τη ζωή δουλεύοντας, μέσα στο άγχος και το τρέξιμο για να ικανοποιείς τα αφεντικά σου, θα γλείφεις τους ανωτέρους σου για να πάρεις προαγωγή και θα πατάς επί πτωμάτων για να ανέβεις ψηλά. Η μοναδική σου αξία θα είναι το χρήμα και με τη βοήθειά σου θα γίνει πιο ισχυρό το καπιταλιστικό σύστημα που μετατρέπει τους ανθρώπους σε εμπορεύματα και καταστρέφει τις ζωές τους.
Απολογισμός ; Γίνεσαι ένα με τους εκμεταλλευτές, υιοθετείς τις αξίες τους και τον τρόπο ζωής τους, καταπιέζεις άλλους με τη σειρά σου και αποτελείς εχθρό της ελευθερίας. Αυτό κι αν είναι κατόρθωμα!
Συμπέρασμα : Και οι δύο αυτές επιλογές είναι εφιαλτικές. Αυτοί οι τρόποι ζωής είναι κατασκευασμένοι για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας και είναι απόλυτα εχθρικοί προς εμάς τις ίδιες. Τα κάθε λογής αφεντικά επιθυμούν να γεννιούνται πολλά παιδιά για να έχουν πολλούς δούλους στο μέλλον ενώ θέλουν και εργασιομανείς υπαλλήλους ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους. Όσο για τις γυναίκες που συνδυάζουν και οικογένεια και καριέρα, αυτές προσφέρουν τα μέγιστα στους εκμεταλλευτές ενώ οι ίδιες υφίστανται τη χειρότερη καταπίεση. Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε ενάντια στα πρότυπα που μας πλασάρουν κάθε μέρα αν θέλουμε να απελευθερωθούμε και να ορίζουμε τις ζωές μας όπως θέλουμε.
Δεν επιθυμούμε να είμαστε οι γυναίκες–κουνέλες που θα γεννάμε τις νέες στρατιές δούλων.
Δεν επιθυμούμε να είμαστε οι στυγνές καριερίστριες–υπηρέτριες του χρήματος.
Δεν επιθυμούμε να είμαστε οι θηλυκές γατούλες του σεξ, σκεύη ηδονής για τους άνδρες.
Δεν επιθυμούμε να είμαστε εντυπωσιακά κουφιοκέφαλα μοντέλα – γλάστρες.
Σιχαινόμαστε όλους αυτούς τους ρόλους που φτιάχτηκαν για εμάς και ενάντια σε εμάς από τους διάφορους επιτήδειους.Μπορείτε να μας αποκαλέσετε λεσβίες, γεροντοκόρες, ξινές, αγάμητες, ασχημομούρες, αλλά ένα είναι σίγουρο : Δεν είμαστε κορόιδα! Δε χωράμε σε καλούπια. Δεν αφιερώνουμε τη ζωή μας στο να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των εχθρών μας. Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ισότητα. Για την αναρχία!

Πηγή κειμένου: http://eleftheria111.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου