Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Θρησκόληπτοι ακροδεξιοί : ένα στήριγμα του καθεστώτος που πρέπει να πολεμήσουμε

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το κράτος και τα κάθε λογής αφεντικά έχουν ξεσαλώσει για τα καλά με απώτερο στόχο τους την πλήρη εξαθλίωση και την απόλυτη υποδούλωση των καταπιεσμένων. 
Η ακροδεξιά έχει σηκώσει επικίνδυνα κεφάλι τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στις Η.Π.Α και τη Ρωσία ενώ χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής μαστίζονται εδώ και χρόνια από εμφύλιες συγκρούσεις. 
Συγκρούσεις που υποκινούνται από κλίκες ολιγαρχών σε συνεργασία πάντα με τα θρησκευτικά ιερατεία έτσι ώστε τα πρόβατα που σφάζονται μεταξύ τους να έχουν την εντύπωση ότι πολεμούν για κάποιον ιερό σκοπό και ότι ο θεός τους εγκρίνει τις φρικαλεότητες που διαπράττουν.
Ήταν φυσικό κι επόμενο να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση απ' τη στιγμή που οι ριζοσπαστικές ιδέες έχουν ελάχιστη απήχηση στις πλατιές μάζες καθώς ο περισσότερος κόσμος που έρχεται σε επαφή με τις ιδέες και το λόγο που εκφράζει ο αντιεξουσιαστικός / αναρχικός χώρος κρατά στην καλύτερη περίπτωση μια αδιάφορη στάση είτε αντιδρά με τρόπο τελείως εχθρικό.
Παρά τα χίλια δύο που συμβαίνουν η κοινωνία είναι βυθισμένη στην παθητικότητα χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση για αντίδραση στα αντιανθρώπινα σχέδια των εξουσιαστών. 
Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας δε βλέπει πέρα απ' τη μύτη του κι αδυνατεί να κατανοήσει ότι αυτά που γίνονται γύρω μας είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης οργανωμένης εξουσίας και κυβερνήσεων,δικαστικών θεσμών και ένοπλων σωμάτων ασφαλείας (στρατός – αστυνομία) - με άλλα λόγια αποτέλεσμα της ύπαρξης κράτους.
Με μεγάλη μου θλίψη παρατηρώ ότι ο κόσμος αντί να πάρει το μάθημά του με όλα αυτά που έχει τραβήξει και να στραφεί προς τις προοδευτικές, ριζοσπαστικές και ελευθεριακές ιδέες, υποστηρίζει όλο και πιο ένθερμα κάθε είδους ακροδεξιό σκουλήκι και ενστερνίζεται τις αξίες του τρίπτυχου πατρίς – θρησκεία – οικογένεια.

Έχω βαρεθεί να συναντώ όπου βρεθώ και όπου σταθώ άτομα που συμπαθούν τη Χρυσή Αυγή επειδή έχουν χάψει το παραμύθι ότι πρόκειται για ένα επαναστατικό,αντισυστημικό κόμμα που οι κακοί Εβραίοι, οι ξενόδουλοι, οι προδότες και οι χρηματοδοτούμενοι από το Σόρος αντιφασίστες / αναρχικοί / κομμουνιστές θέλουν να καταστρέψουν επειδή είναι το μόνο που μπορεί να σώσει την Ελλάδα και να την κάνει υπερδύναμη!
Δυστυχώς, το μίσος για το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό έχει οδηγήσει πολλούς να σκέπτονται με τρόπο «αν ο εχθρός μου βρίζει κάτι, τότε αυτό το κάτι δε μπορεί παρά να είναι καλό γιατί ό,τι βλάπτει τον εχθρό μου ωφελεί εμένα ». 
Έτσι λένε ότι αφού οι γνωστοί λαμογιάρηδες πολιτικοί επιτίθενται στη Χρυσή Αυγή αυτό σημαίνει πως είναι ένα τίμιο κόμμα που αξίζει να έχει την υποστήριξή μας!

Έχω βαρεθεί να βλέπω κόσμο που νομίζει ότι επαναστατεί με το να επιλέγει για την ενημέρωση του ιστοσελίδες που ελέγχονται από κάθε λογής φασίστες , εθνικιστές , ρατσιστές , μιλιταριστές και θρησκόληπτους.
Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούν μανιωδώς τις εκπομπές επικίνδυνων και γραφικών τηλεμαϊντανών όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος , ο Κώστας Πλεύρης ,ο Στέφανος Χίος ,ο Δημοσθένης Λιακόπουλος ,ο Νίκος Κωνσταντινίδης και άλλα άτομα τέτοιου τύπου που έχουν κατακλύσει εδώ και καιρό τα τοπικά / περιφερειακά κανάλια όπως και το διαδίκτυο.


Πλέον δε μπορούμε να μιλάμε απλά για το αυγό του φιδιού γιατί το αυγό έχει σπάσει εδώ και αρκετά χρόνια και το φιδάκι που αρχικά ξεπρόβαλε τώρα πια έχει γίνει φίδαρος με τα όλα του δαγκώνοντας και δηλητηριάζοντας όποιον βρεθεί ξυπόλητος στο διάβα του και όποιον έχει άγνοια κινδύνου αδυνατώντας έτσι να προφυλάξει τον εαυτό του.
Η παραπληροφόρηση και η παραχάραξη της ιστορίας από ακροδεξιούς κύκλους έχει χτυπήσει κόκκινο. Πλήθος από φυλλάδες κυκλοφορούν κάθε Σαββατοκύριακο με βιβλία και ένθετα που βγάζουν λάδι βασιλιάδες, δικτάτορες, ταγματασφαλίτες, πραξικοπηματίες και προωθούν την πνευματική αποχαύνωση με αφιερώματα σε εκκλησιαστικά θέματα, βίους « αγίων » και « προφητείες » του αγιορείτη μοναχού Παϊσίου ενώ παράλληλα σπιλώνουν τον κομμουνισμό, τους εργατικούς αγώνες, όσους αγωνίστηκαν ενάντια στο ναζισμό, αυτούς που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και όσους επιμένουν ακόμα να παλεύουν για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.
Η ακραία εθνικιστική ρητορική έχει γίνει της μόδας και πουλάει πολύ το τελευταίο διάστημα με αφορμή το Μακεδονικό και τα σχετικά συλλαλητήρια, την ένταση στα Ίμια, το ζήτημα των Τσάμηδων και της ελληνόφωνης μειονότητας στην Αλβανία, τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και τους ανταγωνισμούς στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Φυσικά παρέα με την έξαρση του εθνικισμού και τη διάχυση ρατσιστικών / μιλιταριστικών ιδεολογημάτων πηγαίνει ο θρησκευτικός σκοταδισμός. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Την υποκίνηση μίσους ενάντια στους πρόσφυγες τους οποίους κατηγορούσαν για βεβήλωση εκκλησιών και για οργανωμένο σχέδιο ισλαμοποίησης της Ευρώπης;
Τις διαμαρτυρίες ενάντια στη διοργάνωση gay pride και στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ατόμων;
Την καταδίκη του διαχειριστή της σατυρικής ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος »;
Την απαγόρευση της ενασχόλησης με τη γιόγκα και το διαλογισμό επειδή και καλά παρασύρουν τον κόσμο σε ανατολίτικες λατρείες;
Την υστερία για το δείπνο κρεατοφαγίας που διοργάνωσε η ένωση άθεων τη Μεγάλη Παρασκευή;
Τις αντιδράσεις για την κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών και την εισαγωγή νέων βιβλίων θρησκευτικών που περιλαμβάνουν κι άλλες θρησκείες και δόγματα πέρα από τον ορθόδοξο χριστιανισμό;
Τις απειλές και τις επιθέσεις σε ηθοποιούς και θεατές ταινιών / θεατρικών παραστάσεων με περιεχόμενο που δεν εγκρίνει η εκκλησία;
Το γκρέμισμα του γλυπτού Phylax στο Π. Φάληρο επειδή χαρακτηρίστηκε ως σατανιστικό;
Ως συνήθως, στρατοκράτες, εθνικιστές, ρατσιστές, σεξιστές, μπάτσοι, νεοναζί, φιλοχουντικοί, φιλοβασιλικοί, νεοφιλελέδες, κομμουνιστοφάγοι, χριστιανοταλιμπάν και παπάδες βαδίζουν χέρι – χέρι. Κι αυτό γιατί όλος ο παραπάνω συρφετός ατόμων που απαρτίζουν το χώρο της ακροδεξιάς δε θα τόλμαγε ποτέ να βγει από τις τρύπες του για να προπαγανδίσει και να προσπαθήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις φρικτές - πέρα για πέρα απάνθρωπες - ιδέες και επιδιώξεις του αν δεν υπήρχε κάποια θρησκευτική επικάλυψη που να κουκουλώνει όλη τη βρωμιά και τη σαπίλα που έχουν μέσα τους.
Αν για παράδειγμα μιλούσε κάποιος απ' αυτούς ανοιχτά ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο και να στείλει τη νεολαία στο μέτωπο να γίνει κρέας για βόμβες μόνο και μόνο για να αυξηθούν τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας και να προωθήσουν οι ολιγάρχες τα οικονομικά τους συμφέροντα μέσα από κατακτήσεις νέων περιοχών και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους, τότε ο κόσμος θα τον έπαιρνε με τις πέτρες και θα είχε απόλυτο δίκιο. 
Αν πάλι κάποιος παραδεχόταν ότι θέλει τους μετανάστες παράνομους έτσι ώστε να είναι εύκολα θύματα που θα τα εκμεταλλεύονται οι μαφίες των διακινητών και στη συνέχεια αν καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα ζωντανοί να καταλήγουν να γίνονται δούλοι μικρών ή μεγάλων αφεντικών αφού θα εργάζονται για ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, τότε θα έτρωγε χοντρό κράξιμο.
Όταν όμως αυτά τα άτομα καλύπτουν τις άθλιες επιδιώξεις τους μιλώντας πχ. για την ελληνικότητα της Κύπρου και των εδαφών της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, για την Αγια-Σοφιά και το « θέλημα » του θεού να περιέλθουν όλα αυτά σε ελληνικά χέρια χρησιμοποιώντας για να στηρίξουν τα παραπάνω αποσπάσματα από γραπτά του Κοσμά του Αιτωλού, του Παϊσίου και άλλων γνωστών μορφών της ορθόδοξης εκκλησίας, τότε όχι μόνο δεν εξαγριώνεται κανένας μαζί τους αλλά αντιθέτως κερδίζουν την αμέριστη στήριξη κάθε ατόμου που σέβεται την εκκλησία και θεωρεί τον εαυτό του πιστό χριστιανό ορθόδοξο.
Επειδή ο περισσότερος κόσμος εξακολουθεί να πιστεύει στο θεό και να ακολουθεί τις επιταγές της θρησκείας στην οποία ανήκει, ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιος τη στήριξη και την εύνοια του κόσμου είναι να έχει τα ίδια πιστεύω με αυτόν ή έστω να προσποιείται επιτυχώς ότι τα έχει. Και δυστυχώς το κόλπο αυτό πιάνει. 
Κάθε κάθαρμα που θέλει να κυριαρχεί πάνω στους συνανθρώπους του, να τους ποδοπατά και να ζει μέσα στη χλιδή σε βάρος τους, φροντίζει να παρουσιάζεται ως θρήσκος και να τα 'χει καλά με το εκάστοτε ιερατείο.
Όταν οι κλίκες των εκμεταλλευτών έχουν ανάγκη κάτι που να δικαιολογεί τις διώξεις των προσφύγων / μεταναστών - και κατά συνέπεια την παρανομοποίηση / υποτίμηση τους - ώστε αυτοί να είναι φοβισμένοι και εκμεταλλεύσιμοι από τον κάθε επιτήδειο τότε η θρησκεία αποτελεί το κυριότερο εργαλείο τους.
Το «χριστεπώνυμο ποίμνιο» φανατίζεται και εξαπολύει πογκρόμ κατά των θυμάτων του πόλεμου και της φτώχειας που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας τους αλλόθρησκους λαθροεισβολείς που θέλουν να καταστρέψουν το χριστιανισμό για να φέρουν στη θέση του το Ισλάμ και να επιβάλλουν τη Σαρία.
Δεν τους περνάει καν η σκέψη ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν βιώσει για τα καλά στο πετσί τους τις συνέπειες της θεοκρατίας και του θρησκευτικού φανατισμού και γι'αυτό τρέχουν μακριά να σωθούν απ' το άρρωστο περιβάλλον που υπάρχει στις χώρες καταγωγής τους! Στην – υποτίθεται – κοσμική Ευρώπη ελπίζουν τουλάχιστον ότι θα έχουν κάποιες πιθανότητες να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.
Όμως οι χριστιανοταλιμπάν τυφλωμένοι από θρησκευτικό μίσος απαιτούν φράχτες κατά μήκος όλων των συνόρων, τοποθέτηση ναρκών, πυροβολισμούς στο ψαχνό, περισσότερες περιπολίες στη θάλασσα και βύθιση σκαφών που μεταφέρουν πρόσφυγες ενώ δε διστάζουν να επιτίθενται σε προσφυγικές δομές όπως επίσης και στους αλληλέγγυους που φροντίζουν τους πρόσφυγες / μετανάστες.
Αντί να στραφούν, όπως θα έπρεπε, εναντίον εκείνων που υποκινούν και ξεκινούν τους πολέμους στρέφονται ενάντια στα θύματα προσπαθώντας να αποτελειώσουν τους επιζώντες. Με αυτό τον τρόπο γίνονται συνένοχοι όλων αυτών που αιματοκυλούν τον κόσμο όποτε τους κάνει κέφι.
Η συμπεριφορά τους αυτή είναι τελείως εγκληματική και παράλογη. Είναι σα να δεις έναν εμπρηστή να πυρπολεί ένα κτίριο για να κάψει ζωντανούς τους ενοίκους του κι αντί να προσπαθήσεις να τον σταματήσεις ή να σβήσεις τη φωτιά για να σώσεις τον κόσμο να του πεις μπράβο και μετά παρέα να εμποδίζετε την έξοδο των ανθρώπων απ' το φλεγόμενο κτίριο ή να αποτελειώνετε όποιον πάει να γλυτώσει απ' τις φλόγες πηδώντας από παράθυρα και μπαλκόνια.
Τα παραπάνω άτομα δε μπορούν ή δε θέλουν να φανταστούν ότι αύριο μεθαύριο είναι πιθανό οι ολιγάρχες - κοράκια να φέρουν τον πόλεμο στα μέρη μας αν δεν τα βρουν μεταξύ τους στη μοιρασιά ζωνών επιρροής και εκμετάλλευσης. Και τότε να βρεθούν οι ίδιοι και οι δικοί τους στο δρόμο της προσφυγιάς.
Αλλά ξέχασα. Οι θρησκόληπτοι πατριδολάγνοι δε θα εγκαταλείψουν ποτέ τη χώρα τους! Αυτοί δεν είναι ούτε προδότες ούτε λιποτάκτες και ριψάσπιδες σαν τους Σύρους πρόσφυγες που έφαγαν τρελό κράξιμο για έλλειψη «πατριωτισμού και ανδρείας »από «εξέχουσες »προσωπικότητες του ακροδεξιού χώρου όπως ο - επίσημος πλέον – τραγουδιστής της Χρυσής Αυγής Νότης Σφακιανάκης και ο ελλαδέμπορας χριστιανοκάφρος Κυριάκος Βελόπουλος! Αυτοί θα μείνουν πίσω να αγωνιστούν μέχρι την τελευταία ρανίδα τους αίματος τους υπέρ πίστεως και πατρίδος γιατί είναι πιο ξύπνιοι και ανώτεροι από τις «κοτούλες »που – άκουσον άκουσον - το έσκασαν για να μη θυσιαστούν για τα κωλοπετρέλαια και το φυσικό αέριο του Άσαντ και της κλίκας του!
Πολύ θα ήθελα να δω τις αντιδράσεις τους αν πραγματικά γινόταν κάποιο θερμό επεισόδιο – κάτι που δεν είναι διόλου απίθανο στο άμεσο μέλλον. Τότε θα τους έφευγε για τα καλά η μαγκιά! Απ' τον καναπέ του σπιτιού του ο καθένας μπορεί να πουλά τσαμπουκά.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση πολεμοχαρούς – εκ του ασφαλούς βεβαίως βεβαίως – χριστιανορθόδοξου ελληναρά είναι ένας συγχωριανός μου που έχει χαζέψει τελείως από τις άπειρες ώρες παρακολούθησης εκπομπών ελλαδέμπορων , τις συχνές επισκέψεις σε μοναστήρια και τις καλοκαιρινές διακοπές στο «Άγιο Όρος ».
Αυτός ο τύπος θεωρεί τελείως φλώρικη την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και τηστάση των πολιτικών απέναντι στις τουρκικές «προκλήσεις ».Ονειρεύεται ντου στην Τουρκία για να πάρουμε την Πόλη και την Αγια-Σοφιά, γιατί την έχουμε λέει στο τσεπάκι μας αφού το έχει πει ο «Άγιος »Παΐσιος και οι πατέρες της εκκλησίας και το στρατό μας τον φυλάει η Παναγία! 
Υποστηρίζει κιόλας ότι του είπε ένας καλόγερος που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Τουρκία πως υπάρχει μια μυστική κρύπτη όπου βρίσκεται φυλαγμένο το σώμα του «Μαρμαρωμένου Βασιλιά »και ότι στην τελευταία του επίσκεψη εκεί είδε το σώμα να μοιάζει με αυτό ενός ζωντανού ανθρώπου που απλώς κοιμάται. Για τον καλόγερο αυτό σήμαινε πως πλησιάζει η ώρα να ξαναγίνει η Πόλη ελληνική. Κι ο συγχωριανός μου τα πιστεύει πραγματικά όσα του είπε ο καλόγερος!
Μισεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες γιατί φοβάται ότι θ' αφανίσουν το χριστιανισμό και θα αλλοιώσουν το «ανώτερο DNAτης φυλής μας »( βλέπετε έχει χάψει όλες αυτές τις αντιεπιστημονικές μπούρδες των τηλεμαϊντανών για τη «μοναδικότητα »του ελληνικού αίματος και την ομάδα Ε ).
Μισεί τους αλλοδαπούς ακόμα και όταν πρόκειται για ομόθρησκους όπως οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί. 
Μισεί τους Εβραίους γιατί σταύρωσαν το Χριστό! Για εκείνον ο Χριστός δεν είναι Εβραίος αφού σύμφωνα με τον «παντογνώστη »Κώστα Πλεύρη η Παναγία είχε ελληνική καταγωγή!
( Η ελληνικότητα της Παναγίας είναι το κόλπο που σκαρφίστηκαν οι ελληνορθόδοξοι για να παντρέψουν δυο αταίριαστα πράγματα – τον ελληνισμό και το χριστιανισμό. Διαφορετικά όλοι αυτοί οι « ελληνολάτρες »θα ήταν αναγκασμένοι να το γυρίσουν στο δωδεκαθεϊσμό και να γίνουν σαν τους ψεκασμένους ακόλουθους του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα απ' την « Ελλήνων Συνέλευσις ». Επίσης η ελληνοποίηση του Χριστού και της Παναγίας επιτρέπει σε κάποιον να είναι όσο φιλοχιτλερικός / φιλοναζί επιθυμεί χωρίς όμως να 'ναι βλάσφημος αφού ο Χριστός κι η Παναγία δεν έχουν καμία σχέση με τους «βρωμοεβραίους »!Καλό ε; )
Σιχαίνεται τους ομοφυλόφιλους και τις φεμινίστριες γιατί διαλύουν την «αγία »ελληνική οικογένεια και τα πρήζει στους γύρω του σχετικά με τις αρετές της πολυτεκνίας. Λογικό άλλωστε αφού χωρίς πολλές γεννήσεις δε γίνεται να μεγαλώσει το εκκλησιαστικό ποίμνιο κι ο στρατός. Και χωρίς ένα μεγάλο αριθμό φανατικών ελληνορθόδοξων χριστιανών που θα πολεμήσουν γίνεται ανασύσταση της θεοκρατικής Βυζαντινής αυτοκρατορίας; Δε γίνεται! 
Σα να μην ήταν αρκετά όλα τα παραπάνω, διαφημίζει κιόλας τις στρατιωτικές σχολές και τις θεωρεί την καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει ένας νέος για το μέλλον του!
Κι όμως, ο συγκεκριμένος φιλοπόλεμος χριστιανοταλιμπάν είναι ένας πολύ μεγάλος χέστης. Δήλωσε ότι παρότι θέλει πάρα πολύ να παρακολουθήσει τη λειτουργία το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία του χωριού του δεν το έχει κατορθώσει τα τελευταία δέκα χρόνια κι ο λόγος είναι ότι φοβάται για τη ζωή του και τη σωματική του ακεραιότητα!
Έτσι αναγκάζεται να πηγαίνει μέχρι το κοντινό μοναστήρι για να πάρει το «άγιο »φως καθώς μόνο εκεί αισθάνεται ασφαλής αφού απαγορεύονται αυστηρά οι κροτίδες, οι στρακαστρούκες και όλα τα πυροτεχνήματα!
Όταν κάποιος του είπε ότι οι φόβοι του είναι παράλογοι γιατί ποτέ δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα καθώς μόνο μια χούφτα άτομα ρίχνουν κροτίδες κι αυτό γίνεται σε ένα άδειο χωράφι μακριά από τους εκκλησιαζόμενους ο ίδιος συνέχισε να έχει αντιρρήσεις. Επεσήμανε ότι τίποτα δεν αποκλείει να γίνει ένα ατύχημα στο μέλλον και ότι ακόμα και ο θόρυβος που κάνουν οι κροτίδες τού είναι εντελώς ανυπόφορος και σε καμία περίπτωση δε θα ρισκάρει να μείνει κουφός εξαιτίας τους! Επίσης ήταν αγανακτισμένος με τη στάση της αστυνομίας πάνω σ' αυτό το θέμα γιατί οι μπάτσοι δεν πήγαιναν να συλλάβουν τους «τρομοκράτες »που τον εμπόδιζαν να εκκλησιαστεί με την ησυχία του! Κατά τ' άλλα ο τύπος είναι πανέτοιμος για πόλεμο, για την Ελλάδα ρε γαμώτο! Κι από πάνω χλευάζει όλους αυτούς που εγκαταλείπουν όπως όπως τις εμπόλεμες ζώνες!
Ένα τέτοιο γραφικό άτομο θα χάριζε άφθονο γέλιο αν ήταν απλά μια μεμονωμένη περίπτωση αλλά δυστυχώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κυκλοφορούν αρκετοί βαρεμένοι που έχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό αυτές τις απόψεις και πιστεύω. Αρκεί
να κοιτάξει κανείς μέσα στο κοινό των πρόσφατων συλλαλητηρίων για το όνομα της Μακεδονίας και θα βρει πληθώρα.
Κι όταν έχεις ένα συνδυασμό καθαρής βλακείας , εθνικισμού και θρησκευτικού φανατισμού τότε το μείγμα γίνεται πραγματικά εκρηκτικό. Η χειρότερη δε περίπτωση είναι όταν τέτοιοι βλακέντιοι περνούν στην πράξη και οργανώνουν ή συμμετέχουν σε δράσεις που δείχνουν ξεκάθαρα την αθλιότητα τους.
Ειδικά με τους πρόσφυγες / μετανάστες έχουν αφηνιάσει. Η θολούρα που επικρατεί στο μυαλό τους τούς εμποδίζει να καταλάβουν ότι η στάση τους απέναντι στους συνανθρώπους τους είναι τουλάχιστον αισχρή. 
Γιατί μόνο αισχρό είναι το να ξυλοκοπείς, να μαχαιρώνεις και να προσπαθείς να παρασύρεις με το αυτοκίνητο ή να κάψεις ζωντανούς ανθρώπους που κατάφεραν να σωθούν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς , στρατιωτικές επιδρομές , σφαγές , τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες τους ώστε σήμερα να βρίσκονται εδώ.
Και δεν τα βάζουν μόνο με τους μεγάλους αλλά στοχοποιούν και μικρά παιδιά εμποδίζοντας τα να πηγαίνουν στα απογευματινά μαθήματα που γίνονται αποκλειστικά και μόνο για προσφυγόπουλα! 
Κατά τη γνώμη τους μαγαρίζει το σχολείο και απειλείται η υγεία των ντόπιων παιδιών που πάνε για μάθημα το πρωί! Σου λένε « Αν θέλουν μόρφωση , τότε να γυρίσουν πίσω στις χώρες τους και να πάνε στα δικά τους τα σχολεία. Από που κι ως που θα μορφώνονται οι λαθροεισβολείς με τα λεφτά των φορολογούμενων ευρωπαίων πολιτών; ». Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.
Το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων / μεταναστών έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις εστίες του εξαιτίας των «ανθρωπιστικών », «αναίμακτων »επεμβάσεων των «πολιτισμένων »χωρών της Δύσης , επεμβάσεις που ο περισσότερος δυτικός κόσμος δεν έκανε τίποτα για να τις αποτρέψει ή να τις σταματήσει αλλά οι θρησκόληπτοι δυτικοί κάνουν πως δε βλέπουν. Θεωρούν ότι οι μόνιμες εντάσεις στη Μέση Ανατολή δεν είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών μεταξύ ολιγαρχών αλλά ένα πρόβλημα που οφείλεται καθαρά στο Ισλάμ και αντί να δείξουν αλληλεγγύη αποζημιώνοντας όπως μπορούν όλο αυτό τον κόσμο που υπέφερε τα χίλια μύρια από τους μεγαλοκαρχαρίες συμπατριώτες τους του ζητούν και τα ρέστα από πάνω!
Δε βλέπουν ότι οι δυτικές κυβερνήσεις και ολιγαρχίες είναι αυτές που προωθούν και στηρίζουν τα θεοκρατικά ισλαμικά καθεστώτα για να αποκομίζουν οφέλη. Οι Η.Π.Α δεν ήταν που έφεραν στην εξουσία τους Ταλιμπάν για να διώξουν από τη Μέση Ανατολή τους Σοβιετικούς; Οι δυτικοί δεν ήταν που ανέτρεψαν το καθεστώς του Καντάφι στη Λιβύη και άνοιξαν την πόρτα στους φανατικούς ισλαμιστές; Οι δυτικοί έμποροι όπλων δεν είναι που εξοπλίζουν τον ISISκαι άλλες ομάδες ακραίων ισλαμιστών προκειμένου να βγάζουν κέρδος; Οι πετρελαϊκές εταιρείες δυτικών συμφερόντων δεν είναι που διακινούν το πετρέλαιο που αντλούν παράνομα οι τζιχαντιστές;
Οι ηγεσίες που κατά τ' άλλα καλλιεργούν την ισλαμοφοβία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υπογράφουν συμφωνίες και να κάνουν δουλειές με τους σαουδάραβες θεοκράτες που δε διαφέρουν και πολύ απ' τους πωρωμένους εγκληματίες του ισλαμικού κράτους.
Όταν μιλάει το χρήμα όλοι κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα βασανιστήρια και τις δημόσιες εκτελέσεις που λαμβάνουν χώρα στο θεοκρατικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. 
Ακόμα και ο υπερορθόδοξος Πούτιν , που διάφοροι ψεκασμένοι ακροδεξιοί θεωρούν προστάτη της χριστιανικής ορθοδοξίας, έχει για στενό σύμμαχό του το θεοκρατικό ισλαμικό Ιράν με τους μουλάδες που επιβάλλουν τη Σαρία. Τα συμφέροντα των ολιγαρχών άλλωστε είναι υπεράνω θρησκειών. Οι θρησκείες προορίζονται αποκλειστικά για τους ηλίθιους υπηκόους τους!
Οι λαοί της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν να έχουν απαλλαγεί από τις θεοκρατίες τους εδώ και δεκαετίες και να έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αν δεν είχαν τους δυτικούς «καλοθελητές »να επεμβαίνουν κάθε τρεις και λίγο στηρίζοντας αντιδραστικά καθεστώτα , υποκινώντας πολύνεκρους πολέμους και εμφυλίους. 
Το ότι αυτές οι περιοχές του πλανήτη έχουν μείνει τόσο πίσω σε κοινωνικό και ηθικό επίπεδο σχετίζεται άμεσα με το ότι βρίσκονται μόνιμα σε εμπόλεμη κατάσταση και κάτω από την επιρροή δικτατορικών καθεστώτων. Ποιος σεβασμός στον άνθρωπο και τις ελευθερίες του μπορεί να υπάρξει σε καιρό πολέμου και κάτω από τη μπότα των δικτατόρων;
Διάφοροι εξυπνάκηδες φανατικοί χριστιανοί της δύσης λένε ότι για τα αίσχη που γίνονται στις χώρες της Μέσης Ανατολής φταίνε οι μουσουλμάνοι που είναι ηλίθιοι και ζώα και δεν ξέρουν τίποτα άλλο απ΄το να σφάζονται μεταξύ τους. Το ότι υπάρχουν κάποιοι από πίσω που υποκινούν αυτές τις σφαγές για οικονομικά συμφέροντα δεν το βλέπουν! Χρησιμοποιούν κιόλας ως επιχείρημα την χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις χώρες για να μειώσουν τους ανθρώπους που ζουν εκεί και να σπείρουν το μίσος για τους πρόσφυγες. 
Συχνά τους ακούει κανείς να λένε πράγματα όπως : «Τι να καταλάβουν αυτοί οι υπάνθρωποι από δημοκρατία και ελευθερία; Εκεί ζουν μόνο φανατισμένοι ηλίθιοι. Πάλι καλά που σκοτώνονται μεταξύ τους και λιγοστεύουν αλλιώς θα μας έτρωγαν ζωντανούς!», « Δεν πρέπει με τίποτα να μας κουβαληθούν εδώ. Ας τους πνίξουν , ας τους τουφεκίσουν. Δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να μην πατήσουν ποτέ στο έδαφος μας. Δε φτάνει που έκαναν μπουρδέλο τις κωλοχώρες τους τώρα θα έρθουν να κάνουν έτσι και τις δικές μας;».
Αλήθεια όλοι αυτοί οι περήφανοι ευρωπαίοι των κατηχητικών τι έχουν να πουν για τους δύο παγκόσμιους πολέμους τον προηγούμενο αιώνα; Μήπως έφταιγαν οι μουσουλμάνοι κι οι πρόσφυγες γι' αυτούς; Μήπως τους ξεκίνησαν οι αραβικές χώρες; Μήπως οι φασίστες του Μουσολίνι και οι ναζί του Χίτλερ ήταν ισλαμιστές και δεν το ξέρουμε;
Δεν είχαν ευθύνες οι εκκλησιαστικοί κύκλοι που εξέθρεψαν το τέρας του φασισμού και του ναζισμού και οδήγησαν τον κόσμο στην παγκόσμια σφαγή; 
Στον Ισπανικό Εμφύλιο η Καθολική εκκλησία προσέφερε τη στήριξη της στο φασίστα στρατηγό Φράνκο και αυτός κατάφερε να νικήσει με τις ενισχύσεις και τη βοήθεια που του έστειλαν οι ομοϊδεάτες του. 
Αν είχε επικρατήσει το αντιφασιστικό μέτωπο των δημοκρατικών /αναρχικών/κομμουνιστών στην Ισπανία , η ιστορία μπορεί να ήταν πολύ διαφορετική τώρα.
Μια νίκη των αντιφασιστών σίγουρα θα τσάκιζε το ηθικό των φασιστών και των ναζί. Κάτι τέτοιο θα τους έκοβε τη φόρα και δε θα αποκτούσαν ποτέ τη δύναμη που χρειάζονταν ώστε να ξεκινήσουν πόλεμο. 
Μετά πιθανότατα θα ξεκινούσε ένα ντόμινο επαναστάσεων και εξεγέρσεων σε πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο επίπεδο αφού η νίκη των Ισπανών αντιφασιστών θα αποτελούσε παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν έτσι. Όσον αφορά την Ελλάδα, δεν ήταν η εκκλησία που ενίσχυσε με όλες της τις δυνάμεις το γελοίο δικτατορικό καθεστώς του Ι. Μεταξά; Δεν «διαπαιδαγωγούνταν »οι φαλαγγίτες / ίτισσες της Ε.Ο.Ν με βάση τα ελληνορθόδοξα χριστιανικά ιδεώδη που προωθούσαν τη θρησκευτική αποχαύνωση , τη μισαλλοδοξία , το χυδαίο αντικομουνισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σεξισμό,
τη στρατοκρατία; Δεν ήταν η εκκλησία που επικροτούσε και υποστήριζε με κάθε τρόπο τα βασανιστήρια , τις εξορίες στα ξερονήσια και τις διώξεις προοδευτικών ανθρώπων, αριστερών και κομμουνιστών;
Η χριστιανική Ευρώπη των παγκοσμίων πολέμων έπιασε πραγματικά πάτο. Όλες μα όλες οι ανθρωπιστικές αξίες πήγαν περίπατο και στη θέση τους ήρθαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι θάλαμοι αερίων, τα κρεματόρια, οι γενοκτονίες, οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων, η καταναγκαστική εργασία μέχρι θανάτου και τα φρικιαστικά πειράματα σε αιχμαλώτους. 
Και μετά απ' όλα αυτά τολμούν να μιλάνε για τον - και καλά – ανώτερο ευρωπαϊκό χριστιανικό πολιτισμό!
Στην πραγματικότητα, το ανώτερο επίπεδο διαβίωσης στις ευρωπαϊκές χώρες - όπως και οι περισσότερες ατομικές ελευθερίες που απολαμβάνουν οι ευρωπαίοι πολίτες - δεν οφείλεται στο χριστιανισμό αλλά στην απομάκρυνση απ' αυτόν!
Όσο περισσότερο υποχωρεί η θεοκρατία κι ο θρησκευτικός σκοταδισμός τόσο περισσότερο προωθούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες. 
Όσοι μιλούν για οπισθοδρομικό, ανελεύθερο Ισλάμ και προοδευτικό χριστιανισμό που σέβεται την ανθρώπινη ελευθερία μάλλον δεν έχουν διαβάσει καθόλου ιστορία.
Ποια ήταν άραγε η συμβολή του χριστιανισμούστην πρόοδο του πολιτισμού, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών την περίοδο της θεοκρατικής χριστιανικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των θεοκρατικών παπικών φεουδαρχιών της δύσης;
Ήταν μήπως το ανελέητο κυνήγι και οι σφαγές των ειδωλολατρών;
Ήταν οι άγριες διώξεις όλων όσων χαρακτηρίζονταν ως αιρετικοί;
Ήταν το κάψιμο συγγραμμάτων και βιβλιοθηκών;
Ήταν η απαγόρευση της επιστημονικής έρευνας και η εξόντωση πολλών επιστημόνων;  
Ήταν η απαγόρευση της εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος αφού σύμφωνα με τους σαλταρισμένους ιεράρχες ο μόνος γιατρός ήταν ο θεός και η μόνη θεραπεία η προσευχή; 
Ήταν η στήριξη και η ανοχή σε κάθε αιμοσταγή, παρανοϊκό ηγεμόνα με τη δικαιολογία ότι είναι εκλεκτός του θεού που τον διάλεξε για να έχει απόλυτη εξουσία πάνω στους άλλους; 
Ήταν οι σταυροφορίες και ο «εκπολιτισμός »μέσω της εξόντωσης των αυτοχθόνων κατοίκων της Αμερικής και των ιθαγενών άλλων αποικιών;
Ήταν η Ιερά Εξέταση;
Ήταν τα πογκρόμ κατά των Εβραίων και το κυνήγι μαγισσών;
Ήταν η προώθηση του μισογυνισμού και της ομοφοβίας;
Ήταν η επιβολή φρικτών βασανιστηρίων και μαρτυρικών θανάτων σε κάθε άνθρωπο που κατηγορούνταν – πολλές φορές ψευδώς – για την παραμικρή παραβίαση των θρησκευτικών κανόνων;
Το Βυζάντιο και η Ευρώπη των σκοτεινών αιώνων ξεχείλιζαν από βαρβαρότητα. Όσο περισσότερο μελετάει κανείς αυτή την περίοδο της ανθρωπότητας τόσο περισσότερο φρίττει με την απανθρωπιά , την αμάθεια και την εξαχρείωση που βασίλευε. Κι όλα αυτά με την έγκριση των ιερατείων. Και μετά βγαίνουν και σου λένε ότι οι μόνοι φανατικοί , βάρβαροι και απολίτιστοι υπήρξαν οι Οθωμανοί και οι Άραβες επειδή ήταν ισλαμιστές! Όποιος όμως γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα εύκολα θα καταλάβει ότι στην ουσία
δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ μιας χριστιανικής θεοκρατίας και μιας ισλαμικής.
Η καταπίεση, ο εξευτελισμός της προσωπικότητας, ο κίνδυνος να υποστείς βασανισμούς ή να εκτελεστείς ζώντας κάτω από ένα τέτοιο καθεστώς είναι ίδιος και στις δύο περιπτώσεις. Πόσο διαφέρει άραγε η ζωή ενός ανθρώπου που μένει σε περιοχή ελεγχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος ή κάπου αλλού που ισχύει ο νόμος της Σαρία από τη ζωή που ζούσε ένας δυτικοευρωπαίος τον καιρό της Ιεράς Εξέτασης;
Το ότι στην εποχή μας η εκκλησία δε μπορεί να κάνει κάτι χειρότερο απ' το να αφορίσει κάποιον και να τον διαγράψει απ' τους κόλπους της οφείλεται στους σκληρούς αγώνες που δόθηκαν τους τελευταίους αιώνες. 
Αν δεν είχαν μεσολαβήσει ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός, οι αγώνες για δημοκρατία και διαχωρισμό κράτους κι εκκλησίας, η Γαλλική Επανάσταση κι άλλες μικρότερες εξεγέρσεις, η εμφάνιση του εργατικού κινήματος και του συνδικαλισμού, η διάδοση των σοσιαλιστικών / κομμουνιστικών / αναρχικών ιδεών και το φεμινιστικό κίνημα , τότε να είστε σίγουροι ότι ακόμα και σήμερα θα γίνονταν βασανιστήρια και εκτελέσεις αιρετικών και θα άναβαν πυρές στις πλατείες. 
Γιατί χωρίς αυτούς τους αγώνες πως θα έμπαινε ένα φρένο στο εγκληματικό όργιο του ιερατείου και τη δολοφονική μανία ιεροεξεταστών και φανατισμένων πιστών;
Την καλύτερη ποιότητα ζωής που απολαμβάνετε λοιπόν ως ευρωπαίοι πολίτες «κύριοι »χριστιανοκάφροι, τη χρωστάτε στην ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων που έχουν χαλαρή σχέση με τη θρησκεία ή είναι άθρησκοι / άθεοι. 
Αν ήταν όλοι σαν τα μούτρα σας, ακόμα στο μεσαίωνα θα βρισκόμασταν. Κι όσο περισσότεροι Άνθιμοι και Αμβρόσιοι υπάρχουν τόσο περισσότερο θα κινδυνεύουμε να γυρίσουμε πάλι εκεί.
Οι τελευταίες εξελίξεις είναι άκρως ανησυχητικές αφού απ' τη μία η αθώωση του μητροπολίτη Αμβρόσιου για τα ομοφοβικά του σχόλια και απ' την άλλη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών ενισχύουν τους κύκλους των θρησκόληπτων ακροδεξιών και προωθούν το θρησκευτικό σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.
Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας εκπλήσσει καθώς είναι γνωστό ότι η θρησκεία είναι απαραίτητη για τη διαιώνιση της εξουσίας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς , οι εξουσιαστές προωθούν την αποχαύνωση μέσω της θρησκείας για να δώσουν ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο και να αποτρέψουν πιθανές εξεγέρσεις που θα έχουν αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα. 
Οι φασίστες χριστιανοταλιμπάν αποτελούν ένα βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων του σάπιου συστήματος της κυριαρχίας. Έχουμε χρέος να τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αξίζει και να τους στείλουμε στα σκουπίδια της ιστορίας.


Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 23/3/2018 στη διεύθυνση http://eleftheria111.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου