Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Κέντρα κράτησης «λαθρομεταναστών» : Υποδεχθείτε τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των αφεντικών το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να πιέζει πολύ έντονα για την εφαρμογή σκληρών μέτρων ενάντια στη «λαθρομετανάστευση» και τα ντόπια φερέφωνα της κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθούν στις νέες επιταγές της. 
Με τη χρήση των Μ.Μ.Ε έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου των πολιτών ώστε να στρέψουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους ενάντια στο πιο εξαθλιωμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν είναι άλλο από τους μετανάστες.
Εν μία νυκτί τα πράγματα άλλαξαν και τώρα το καυτό θέμα της επικαιρότητας δεν είναι πια η κρίση αλλά η υποτιθέμενη απειλή των «λαθρομεταναστών». 
Οι πολίτες καλούνται να πιστέψουν ότι για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό δεν φταίνε τόσο τα λαμόγια οι πολιτικοί μας όσο οι μετανάστες που τα έβγαζαν έξω για να βοηθήσουν τις οικογένειες τους. 
Η ανεργία των ντόπιων δεν αποδίδεται τόσο στην κρίση όσο στους μετανάστες που αναλάμβαναν ένα πλήθος εργασιών – που ας μην ξεχνάμε ότι κανένας απ' τους ελληναράδες δεν ήθελε να αναλάβει.
Στα καφενεία και στις λαϊκές συνοικίες πια μπορεί κανείς να ακούσει όλο και πιο συχνά ρητορείες του τύπου «Μας ρημάξανε οι ξένοι. Μας πήρανε τις δουλειές, μας πήρανε τα λεφτά και τα στείλανε στις χώρες τους. Δεν αντέχουμε άλλο. Να τους μαζέψουν όλους τους, να τους πετάξουν έξω να ησυχάσουμε επιτέλους. Η Ελλάδα στους Έλληνες!» κτλ. 
Στο μεταξύ οι μετανάστες κατηγορούνται και για την εκτίναξη της εγκληματικότητας στα ύψη, την υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και την εξάπλωση επικίνδυνων ασθενειών.
Έτσι το μήνυμα της άρχουσας τάξης προς τους υπηκόους της είναι το εξής «Συνεργαστείτε μαζί μας και βοηθήστε μας στο έργο μας να πιάσουμε και να μαντρώσουμε τους μετανάστες σε στρατόπεδα και τότε θα δείτε ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο».
Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί αφελείς που πιστεύουν ότι αν φυλακιστούν οι μετανάστες ή εκδιωχθούν απ' την Ελλάδα όλα θα αλλάξουν ως δια μαγείας και η κοινωνία θα γίνει πιο ασφαλής, οι πόλεις πιο καθαρές και γεμάτες ζωή ενώ θα εξαφανιστεί ο κίνδυνος των μεταδιδόμενων ασθενειών.
Οι εξουσιαστές σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τις θεσούλες τους και το τομάρι τους, καθώς η κοινωνία είναι εξοργισμένη με την πάρτη τους, χρησιμοποιούν τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίο τράγο φορτώνοντας τους όλα τα στραβά και τα ανάποδα της τωρινής κατάστασης. Μιας κατάστασης στην οποία οδηγηθήκαμε λόγω των πεπραγμένων των διαχειριστών της εξουσίας. 
Αυτοί λοιπόν αποποιούνται τις ευθύνες τους και λίγο πολύ ισχυρίζονται ότι για την αύξηση των ληστειών και των διαρρήξεων δε φταίνε η φτώχεια, η ανεργία και η γενικότερη εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού αλλά οι μετανάστες που «είναι κακοί απ' τη φύση τους, υπάνθρωποι, ζωώδεις και έχουν την επιθετικότητα, την αρπακτικότητα και την κλεψιά μες στο αίμα τους». Όσον αφορά τη βρωμιά στις πόλεις και την ανυπόφορη μπόχα σε ορισμένες συνοικίες, κανένας υπεύθυνος δεν παραδέχεται ότι αυτό οφείλεται στις
τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο χώρο της καθαριότητας και στην εγκληματική κατασπατάληση των χρημάτων που προορίζονταν για τη συντήρηση των δικτύων αποχέτευσης και το καθάρισμα των υπονόμων. 
Η εύκολη λύση γι' αυτούς είναι το να καταφεύγουν σε δηλώσεις τύπου «Οι μετανάστες φταίνε για τη βρωμιά. Έχουν κάνει κατάληψη σε ολόκληρες γειτονιές και δεν αφήνουν το προσωπικό μας να δουλέψει. Διώχνουν τα απορριμματοφόρα, τρομοκρατούν τους οδοκαθαριστές. Πως περιμένετε μετά να μαζευτούν τα σκουπίδια;». 
Φυσικά η πρόταση τους για το πως θα λυθεί το θέμα είναι η εξής «Διώξτε τους ξένους και μετά θα αρχίσουμε να ξαναστέλνουμε άτομα να καθαρίζουν τις γειτονιές σας». 
Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να στρέφουν τους ντόπιους ενάντια στους αλλοδαπούς γείτονες τους κάνοντας τους να πιστέψουν ότι αυτοί είναι η αιτία που υποβαθμίστηκε η γειτονιά τους και πνίγηκε στα σκουπίδια. 
Για πολλούς κατοίκους πόλεων θεωρείται αυτονόητο το ότι εκεί που ζουν οι περισσότεροι ξένοι υπάρχει και η μεγαλύτερη βρωμιά. 
Έτσι ταυτίζουν την εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή τους με την υποβάθμιση των συνθηκών υγιεινής.
Η αλήθεια όμως είναι ότι οι λαϊκές γειτονιές μετατρέπονται σε χωματερές επειδή απλά οι κρατούντες ενδιαφέρονται μόνο για την καθαριότητα των δικών τους αριστοκρατικών συνοικιών και γράφουν τις απαιτήσεις των φτωχότερων ανθρώπων για καθαριότητα στ' αρχίδια τους. 
Στα μάτια των υψηλά ιστάμενων, οι κάτοικοι των λαϊκών συνοικιών δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από κατσαρίδες και ποντίκια που αν μη τι άλλο θα χαίρονται μες στους σωρούς απορριμμάτων όντας 
στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τώρα όσον αφορά τις ακαθαρσίες στους δρόμους, τα πάρκα και τις πλατείες, πολλοί δε σκέπτονται καν ότι αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην έλλειψη ή στο κλείσιμο δημοσίων αποχωρητηρίων και σπεύδουν να ρίξουν το φταίξιμο στους αλλοδαπούς.
Συχνά ακούει κανείς «Αυτοί οι βρομιάρηδες, οι ξένοι φέρονται σαν τα ζώα. Χέζουν και κατουράνε όπου βρουν. Δεν ξέρουν τι είναι η τουαλέτα. Είχαν μήπως και στα τσαντίρια που ζούσαν;» πράγμα που δείχνει ότι είναι βαθιά ριζωμένο στα μυαλά το στερεότυπο που θέλει τους Ευρωπαίους ανώτερους, καθαρούς και πολιτισμένους σε αντίθεση με τους Ασιάτες που θεωρούνται κατώτεροι, βρωμεροί και απολίτιστοι.
Ένα άλλο θέμα που αφορά τη ζωή στις πόλεις είναι η νέκρα που επικρατεί απ' τον καιρό που ψηφίστηκε το Μνημόνιο. Έχει αραιώσει πολύ ο κόσμος που κινούνταν στο κέντρο και τα καταστήματα του. 
Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι όταν κάποιος δεν έχει λεφτά δεν πάει ούτε να ψωνίσει ούτε να αράξει για καφέ με την παρέα του. 
Οι μόνοι που δε φαίνεται να αντιλαμβάνονται αυτό το τόσο απλό πραγματάκι είναι οι μεγαλέμποροι – καταστηματάρχες του κέντρου που συνεχώς βγαίνουν στα κανάλια και κλαίγονται ότι «οι κακοί οι μετανάστες και οι αναρχικοί κουκουλοφόροι φταίνε που τρομάζουν τον κόσμο και τον εμποδίζουν να έρθει στα μαγαζιά μας». 
Αν πραγματικά ισχύει το ότι οι άνθρωποι φοβούνται να κατέβουν στο κέντρο, τότε είναι απορίας άξιο το πως συρρέουν δεκάδες χιλιάδες άτομα στην πλατεία Ομονοίας, στα Προπύλαια και το Σύνταγμα κάθε φορά που γίνεται πορεία. Όλοι αυτοί άραγε δεν τρομάζουν από τους αλλοδαπούς και τους κουκουλοφόρους;
Είναι φανερό ότι πίσω απ' όλα αυτά υπάρχουν οι σχεδιασμοί των κυριάρχων για τη μετατροπή του κέντρου της πόλης σε μια στρατιωτικοποιημένη ζώνη όπου σε κάθε βήμα θα παραφυλάνε τα Μ.Α.Τ και οι ειδικοί φρουροί ενώ σιγά σιγά δρομολογείται και η απαγόρευση των διαδηλώσεων με το πρόσχημα ότι διαταράσσεται η ζωή της πόλης και υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν τα μαγαζιά στους γύρω δρόμους.
Οι εξουσιαστές επιθυμούν ένα σύνολο από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα κάθονται κλεισμένοι στα διαμερισματάκια τους και δε θα τολμούν να συναντούν τους συμπολίτες τους σε δημόσιους χώρους. 
Κάτι τέτοιο τους βολεύει γιατί όταν κάποιος είναι μόνος του δε μπορεί εύκολα να σηκώσει κεφάλι και να δείξει την πυγμή του. 
Την εποχή της επταετίας, οι δημόσιες συναθροίσεις απαγορεύονταν ξεκάθαρα και με το νόμο αλλά η σύγχρονη χούντα προσπαθεί να επιβάλλει τη θέληση της με πιο έμμεσους και ύπουλους τρόπους. 
Ένας απ' αυτούς είναι η υποβάθμιση των δημοσίων πάρκων και η προβολή ενός προτύπου διασκέδασης που περιστρέφεται γύρω απ' τις μοδάτες καφετέριες, τα κλαμπ και τα σκυλάδικα. 
Ο περισσότερος κόσμος τώρα πια ενστερνίζεται την άποψη ότι τα πάρκα είναι ένας χώρος αποκλειστικά για πρεζόνια, αλλοδαπούς και ματάκηδες όπου κανένας αξιοπρεπής άνθρωπος δεν έχει θέση. 
Έτσι τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι και αν δεν έχουν λεφτά για να πάνε σε καμιά καφετέρια ή κλαμπάκι κλείνονται μέσα και βγαίνουν μόνο για να πάνε στη δουλειά τους. 
Ακόμα και οι πιο τολμηροί που πραγματικά επιθυμούν να συναντούν τις παρέες τους σε ένα χώρο όπου δε χρειάζεται να πληρώσεις για να κάτσεις, πολύ γρήγορα απογοητεύονται απ' τα χάλια των πάρκων - πχ. κατεστραμμένα παγκάκια, τόνοι από αμάζευτα σκουπίδια, ακαθαρσίες, πεταμένες σύριγγες, άκοπα χορτάρια που φτάνουν σε ύψος το ένα μέτρο, κλειστές ή ανύπαρκτες τουαλέτες κτλ. 
Η εγκατάλειψη και η έλλειψη συντήρησης των πάρκων
είναι μια συνειδητή επιλογή των δυνάμεων της κυριαρχίας που αποσκοπεί στο να περάσει το μήνυμα ότι οι τζαμπατζήδες δεν είναι αποδεκτοί και ότι όποιος θέλει να βγαίνει έξω για βόλτα ή να συναντά τους φίλους του θα πρέπει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Κάθε έξοδος απ' το σπίτι που δε συνοδεύεται από κατανάλωση, θεωρείται ύποπτη απ' τους υποστηρικτές του status quo και αντιμετωπίζεται αναλόγως. 
Για να αναφέρω ένα σχετικό παράδειγμα, κάποιες συμφοιτήτριες μου στην Αθήνα είχαν κάτσει σε ένα παγκάκι σε μια πλατεία και κουβεντιάζανε. Σύντομα όμως απέκτησαν «παρέα». Όχι αυτή που φαντάζεστε. Δεν ήταν ούτε ξένοι που υποτίθεται ότι ληστεύουν και βιάζουν αδύναμες κοπελίτσες ούτε πρεζάκηδες που ζητιανεύουν λεφτά για να πάρουν τη δόση τους. 
Μια ομάδα μπάτσων είχε βγει παγανιά ψάχνοντας για παράνομους μικροπωλητές και μετανάστες και βλέποντας τις κοπέλες σε ένα τέτοιο «λάθος» μέρος υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί τους. 
Παρότι δε συνέβαινε τίποτα περίεργο ή παράνομο πήγαν και τους ζήτησαν να δείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες. 
Μόνο μία απ' την παρέα την είχε ξεχάσει στο σπίτι της και παρότι είχε μαζί της τη φοιτητική ταυτότητα και το πάσο της δεν τους έπεισε και τη μάζεψαν αμέσως για το τμήμα. 
Όταν με το καλό πήρε τέλος το ατυχές αυτό περιστατικό, οι φοιτήτριες ανέφεραν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι αισθάνονταν τυχερές που δεν ήταν προκλητικά ντυμένες και δεν ήταν αργά το βράδυ γιατί αλλιώς θα κινδύνευαν να βρεθούν στο αυτόφωρο κατηγορούμενες για πορνεία! 
Ήξεραν πολύ καλά ότι αν κάθονταν στη διπλανή καφετέρια και όχι στο παγκάκι κανείς δε θα τους την έπεφτε για εξακρίβωση στοιχείων. 
Έτσι άρχισαν να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και η παρέα μαζευόταν είτε σε σπίτια είτε στο χώρο της σχολής που μπορείς άνετα να αράξεις χωρίς να πληρώσεις και χωρίς να κινδυνεύεις από μπάτσους. 
Απ' όλα τα παραπάνω μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι για τη χαμηλή ποιότητα ζωής στην πόλη δε φταίνε οι ξένοι αλλά κάποια άλλα πράγματα όπως η αδιαφορία των υπευθύνων, η οικονομική ανασφάλεια, η αυξανόμενη αστυνομοκρατία και οι τραμπουκισμοί των «οργάνων της τάξης», η μεγάλη έλλειψη μη εμπορευματοποιημένων χώρων συναναστροφής και διασκέδασης, οι βλέψεις των αφεντικών που αποσκοπούν στο κέρδος και όχι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης όμως γεμίζουν οργή τους μόνιμους κατοίκους και αυτή η οργή μπορεί εύκολα να στραφεί ενάντια στους αλλοδαπούς αν οι άνθρωποι είναι ευκολόπιστοι και πάρουν στα σοβαρά τα κηρύγματα και τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής και των άλλων υπερεθνικιστών.
Ας περάσουμε τώρα στο άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό της υποτιθέμενης απειλής απ' τις μολυσματικές ασθένειες που μεταδίδουν οι μετανάστες. 
Σε όποιο δελτίο ειδήσεων και να πετύχεις, θα υπάρχει τουλάχιστον ένας ομιλητής που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους τηλεθεατές αναφερόμενος σε κατοικίες αλλοδαπών που αποτελούν εστίες μόλυνσης, σε ασθένειες όπως φυματίωση, ηπατίτιδα, λέπρα και ωρύεται απαιτώντας να λάβει η πολιτεία δραστικά μέτρα. 
Οι παροτρύνσεις που απευθύνονται προς τους ημεδαπούς ξεχειλίζουν από ξενοφοβία «Οι ξένοι είναι άρρωστοι, θα κολλήσουν εσάς και τα παιδιά σας. Μακριά από δαύτους γιατί αλλιώς θα το μετανιώσετε. Μην τους πλησιάζετε! Ό,τι φοράνε και ό,τι πιάνουν στα χέρια τους είναι μολυσμένο! Και μόνο η ανάσα τους μολύνει τον αέρα που αναπνέετε! Μακριά απ' τα μαγαζιά και τα εστιατόρια που δουλεύουν! Μην πατάτε καθόλου στις γειτονιές τους και στις πολυκατοικίες που μένουν! Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μαγαρισμένα γιατί τα χρησιμοποιούν καθημερινά όλοι αυτοί. Τα παιδιά σας στα σχολεία κινδυνεύουν απ' τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους που δεν είναι εμβολιασμένοι. Αν θέλετε να προστατέψετε την υγεία σας και τη ζωή σας, δώστε μας επιτέλους το ελεύθερο να τους μαζέψουμε και να τους κλείσουμε σε νοσοκομεία και στρατόπεδα για να πάψουν να σας απειλούν. Όπου βλέπετε λαθρομετανάστες να ξέρετε ότι εκεί παραμονεύει η αρρώστια γι' αυτό καταγγείλετε τους και εμείς θα τους βάλουμε σε καραντίνα».
Το γεγονός και μόνο ότι σε ένα τόσο κρίσιμο διάστημα που ο ντόπιος πληθυσμός υποσιτίζεται και αρρωσταίνει απ' την εξάντληση ενώ πολλά παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία λόγω της ασιτίας, κάποιοι επιμένουν να δίνουν τέτοια έμφαση στην κακή κατάσταση της υγείας των αλλοδαπών είναι ύποπτο. 
Όπως είναι γνωστό στους πάντες, η φτώχεια φέρνει μαζί της και πολλές περικοπές στα έξοδα διατροφής. Όλοι κοιτούν να προμηθευτούν τα πιο φθηνά τρόφιμα και όχι τα πιο ποιοτικά γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Έτσι υπονομεύουν την υγεία τους. Δεν είναι δυνατόν να βγάζεις όλη τη βδομάδα τρώγοντας μόνο ρύζι, μακαρόνια και πατάτες και να έχεις την εντύπωση ότι θα παραμείνεις υγιής. 
Αν οι άνθρωποι συνεχίσουν αυτό τον τρόπο διατροφής, πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα τους θερίσουν κάθε λογής αρρώστιες που αναπτύσσονται σε αδύναμα, εξαντλημένα κορμιά και υπάρχει κίνδυνος να φτάσει ο πληθυσμός στα ίδια επίπεδα εξαθλίωσης που συναντά κανείς σε τριτοκοσμικές χώρες. 
Οι εξουσιαστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που πήραν η υγεία των πολιτών θα πιάσει πάτο. Ο κατήφορος μόλις έχει αρχίσει και τα πράγματα από δω και πέρα θα πηγαίνουν απ' το κακό στο χειρότερο. 
Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του και αν αντιληφθεί ότι οι κυβερνώντες προσπαθούν να του στερήσουν το πιο πολύτιμο αγαθό που του απομένει, την υγεία του, τότε θα γίνει πραγματικά της κακομοίρας και οι κάθε λογής διαχειριστές της εξουσίας δε θα ξέρουν που να κρυφτούν. Κανένας δεν αστειεύεται όταν απειλείται η επιβίωση του. 
Γι' αυτό λοιπόν και τα μέλη της άρχουσας τάξης αντιλαμβανόμενα ότι η οργή των πολιτών θα ξεχειλίσει όταν αρχίσουν να ξεσπούν επιδημίες κάθε τρεις και λίγο, προσπαθούν να εφαρμόσουν την τακτική «διαίρει και βασίλευε» ώστε να στρέψουν τους εξαθλιωμένους ντόπιους ενάντια στους εξαθλιωμένους αλλοδαπούς και οι ίδιοι να βγουν άθικτοι απ' το επικείμενο μακελειό.
Απ' το πολύ λέγε λέγε στα κανάλια και την καθημερινή προπαγάνδα ότι οι μετανάστες αποτελούν μια υγειονομική βόμβα στο τέλος όλο και κάτι απ' αυτά θα γίνει πιστευτό απ' τον απλό κόσμο. 
Όταν γονείς και παιδιά θα αρρωσταίνουν κατά χιλιάδες, πολλοί δε θα σκέπτονται καν ότι γι' αυτό ευθύνονται οι σκουπιδοτροφές που καταναλώνουν, η υποχρεωτική νηστεία λόγω έλλειψης φαγητού και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης. 
Το μυαλό τους θα πηγαίνει κατευθείαν στους αλλοδαπούς γείτονες και συμμαθητές τους, τους οποίους θα κατηγορούν γι' αυτό το χάλι. 
Υπάρχει κίνδυνος αν διαδοθεί αυτή η νοοτροπία να γυρίσουμε πίσω στο Μεσαίωνα όπου ο όχλος καταδίωκε ή δολοφονούσε ανθρώπους που ήταν άρρωστοι ή φαίνονταν έτσι από φόβο μην κολλήσουν τίποτα. 
Συχνές ήταν επίσης και οι επιδρομές σε σπίτια ή γειτονιές ασθενών που κατέληγαν πάντα σε εμπρησμούς καθώς οι άνθρωποι εκείνης της εποχής πίστευαν ότι με τη φωτιά θα έκαιγαν την αρρώστια και θα απολύμαιναν την περιοχή. 
Προς το παρόν έχουν γίνει επιδρομές απ' τις δυνάμεις καταστολής σε κατοικίες μεταναστών στο κέντρο – με τις ευλογίες πολλών ντόπιων κατοίκων - και έχουν προσαχθεί χιλιάδες άνθρωποι. 
Πολλοί απ' αυτούς θα μπουν σε καραντίνα και θα φυλακιστούν σε ειδικές πτέρυγες δημοσίων νοσοκομείων ενώ άλλοι θα μεταφερθούν στα κέντρα κράτησης «λαθρομεταναστών» που προσεχώς θα ανοίξουν τις πύλες τους.
Τώρα το κατά πόσο θα γίνουν ανεκτοί αυτοί οι σχεδιασμοί των κρατούντων, θα εξαρτηθεί απ' τα κοινωνικά αντανακλαστικά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. 
Αν η πλειοψηφία των ανθρώπων τσιμπήσει στα ψέματα της κρατικής προπαγάνδας και πιστέψει ότι απειλείται περισσότερο απ' τους παράνομους μετανάστες παρά απ' τους εξουσιαστές που είναι υπεύθυνοι για τη γενικευμένη εξαθλίωση, τότε το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. 
Αν η αλληλεγγύη δώσει τη θέση της στο φόβο, τη ρουφιανιά και την καταστολή, η κοινωνία θα μετατραπεί σε μια απέραντη φυλακή. 
Οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις των κατοίκων των περιοχών όπου πρόκειται να ανοίξουν τα κέντρα κράτησης «λαθρομεταναστών» ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι αρκεί βέβαια να έχουν διάρκεια και φυσικά αποτέλεσμα.
Γιατί αν εφαρμοστούν τα κατάπτυστα μέτρα για την πάταξη της «λαθρομετανάστευσης», η κοινωνία θα βρεθεί πραγματικά ζημιωμένη.
Τα εν λόγω κέντρα κράτησης δε θα είναι τίποτα άλλο πέρα από σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου θα στοιβάζονται άνθρωποι σαν τα ζώα κάτω από άθλιες συνθήκες και θα βασανίζονται καθημερινά επειδή διέπραξαν το «έγκλημα» να φύγουν απ' τις χώρες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα.
Η λειτουργία τέτοιων κολαστηρίων δεν βλάπτει μόνο όσους κρατούνται μέσα σε αυτά αλλά αφαιρεί την ανθρωπιά απ' όσους τα ανέχονται. 
Δε μπορείς να θεωρείσαι άνθρωπος άμα βλέπεις να γίνονται γύρω σου αυτά τα αίσχη κι εσύ σφυρίζεις αδιάφορα ή λες «Χέστηκα για το πως περνάνε οι μετανάστες εκεί μέσα. Ποιος τους είπε να 'ρθουν στην Ελλάδα;».
Οι πολιτικοί και τα ακροδεξιά δεκανίκια τους προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι και να καθησυχάσουν τους αγριεμένους κατοίκους που δε θέλουν ούτε να ακούσουν για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στην περιοχή τους. 
Σε αυτούς που αγωνίζονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μοιράζουν υποσχέσεις ότι οι συνθήκες κράτησης των «λαθρομεταναστών» θα είναι ανθρώπινες, ότι θα έχουν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, μεγάλο χώρο προαυλισμού, γήπεδο για να παίζουν, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κτλ. 
Σε αυτούς που ανησυχούν ότι θα υποβαθμιστεί ο τόπος τους απ' τα κέντρα κράτησης υπόσχονται ανάπτυξη και ευκαιρίες εργασίας σε θέσεις δεσμοφυλάκων και βοηθητικού προσωπικού μέσα στα στρατόπεδα. 
Έχουν την εντύπωση ότι με αυτή τη ρητορική θα κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις στα άθλια σχέδια τους. Όσοι όμως αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα γνωρίζουν πολύ καλά πόσο υποφέρουν οι κρατούμενοι μετανάστες στα ήδη υπάρχοντα κέντρα κράτησης όπου στοιβάζονται μερικές εκατοντάδες άτομα. 
Στα στρατόπεδα όπου θα συγκεντρώνονται χιλιάδες άνθρωποι μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο πιο τραγική θα είναι η όλη κατάσταση. 
Οι ανθρώπινες συνθήκες κράτησης δεν είναι παρά ένα χοντροκομμένο παραμύθι. Ο μόνος που είπε στα ίσια την αλήθεια γι' αυτό το θέμα ήταν ο ανεκδιήγητος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, ο Υιός Πλεύρης, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέλει οι μετανάστες κρατούμενοι να περνάνε όσο πιο απαίσια γίνεται ώστε να τιμωρηθούν για την παράνομη είσοδο τους στη χώρα και να τρομοκρατηθούν όσοι άλλοι σκέπτονταν να έρθουν στην Ελλάδα μαθαίνοντας τι βάσανα τραβάνε αυτοί που συνελήφθησαν. 
Πραγματικά αυτός ο τύπος είναι ψυχοπαθής αλλά τι να πει κανείς και για τους ψηφοφόρους του και όλους αυτούς που ανέχονται να ακούν τις μπούρδες του στα τηλεοπτικά πάνελ. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
Τώρα σχετικά με τις υποσχόμενες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν απ' τη δημιουργία των κέντρων κράτησης, υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθούν ορισμένα άτομα που έχουν απελπιστεί με την ανεργία. Ειδικά όταν βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι για τρεις χιλιάδες φυλακισμένους «λαθρομετανάστες» θα προσλαμβάνονται άλλοι τόσοι ντόπιοι να τους φυλάνε και να τους φροντίζουν. 
Ελπίζω να μη δούμε ομάδες κατοίκων να τρέχουν να καταδώσουν ή να παραδώσουν στις αρχές παράνομους μετανάστες με σκοπό δημιουργήσουν κι άλλες θέσεις εργασίες μέσω του εγκλεισμού τους στα στρατόπεδα. Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο καήκαμε.
Κάτι άλλο που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι η μεταχείριση που θα επιφυλάσσεται σε όσους μετανάστες τεθούν σε καραντίνα στα κέντρα κράτησης ή φυλακιστούν στα δημόσια νοσοκομεία. 
Ποιος μπορεί να πιστέψει στ' αλήθεια ότι οι κρατιστές θέλουν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να γίνουν καλά; 
Το πιο πιθανό είναι ότι όλοι αυτοί οι δύστυχοι, αβοήθητοι και αποκομμένοι απ' το κοινωνικό σύνολο θα πέσουν θύματα της ιατρικής τρομοκρατίας. 
Θα έχουν την ίδια τύχη με τους έγκλειστους των ψυχιατρείων που υποβάλλονται σε πειράματα παρά τη θέληση τους και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αρνηθούν τη φαρμακευτική αγωγή που τους επιβάλλουν. 
Οι παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων αποτελούν τη δεξαμενή απ' όπου οι αδίστακτοι, ξεπουλημένοι επιστήμονες αντλούν τα πειραματόζωα τους γιατί σχεδόν κανένας δε θα ασχοληθεί μαζί τους ή θα δώσει βάση στα λεγόμενα τους αν διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση που υφίστανται. 
Κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι σύγχρονοι «Άγγελοι του θανάτου», οι επίδοξοι μιμητές του ναζί εγκληματία, γιατρού των στρατοπέδων συγκέντρωσης, Γιόζεφ Μένγκελε θα μπορούν να ικανοποιήσουν τις σαδιστικές φαντασιώσεις τους σε βάρος αυτών που θα πέσουν στα χέρια τους.
Η δημιουργία των κέντρων κράτησης «λαθρομεταναστών» αποτελεί ένα πείραμα της εξουσίας για τη μέτρηση των κοινωνικών αντιστάσεων. Αν ο κόσμος το ανεχθεί για τους μετανάστες τότε σύντομα θα κέντρα αυτά θα γεμίσουν και με άλλες κατηγορίες ανεπιθύμητων ανθρώπων όπως άστεγοι, τοξικομανείς, ακτιβιστές και αντιεξουσιαστές.
Θυμηθείτε απλά το παράδειγμα της ναζιστικής Γερμανίας. 
Γι' αυτό μην επιτρέψετε στην κρίση και την ακροδεξιά να σας στερήσουν την ανθρωπιά και τις ελευθερίες σας.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 4/4/2012 στη διεύθυνση: http://eleftheria111.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου